Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Byggstart för vårdboendet i Norrtälje Hamn

4 september 2019

Ytterligare ett kvarter i Norrtälje Hamn börjar nu byggas. Kvarteret 4, Brädgården ska bli ett vårdboende som är beläget bakom Soltornet.

Under vecka 40 kommer grundförstärkning/pålning att påbörjas och det planeras pågå ungefär till och med vecka 46. Runt årsskiftet är planen att husets stomme börjar resas.

Kvarter 4 ska bli ett vårdboende med 80 lägenheter i fyra plan. Det blir även två våningar garage under mark med cirka 90 platser och tre kommersiella lokaler i bottenplan.

Stora gemensamhetslokaler

Det är Arwidsro Samhällsfastigheter AB som bygger vårdboendet, och vårdbolaget Humana som är hyresgäst och operatör. Det kommer läggas stor vikt vid utformningen och funktionerna i både lägenheterna och de gemensamma ytorna.

Det planeras för gym, bastu och gemensamhetslokaler med takterrass. Varje avdelning ska ha ett stort gemensamt kök och vardagsrum. På varje våningsplan finns en gemensam terrass och balkong. Ambitionen är att byggnaden ska bli miljöcertifierad med beteckningen silver.

Inflyttning är planerad till sommaren 2021.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.