Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Nu kartlägger vi tillgängligheten i våra lokaler

5 september 2019

Norrtälje kommun har påbörjat en djupare inventering av tillgänglighet. En ny karta, som uppdateras löpande, visar vilka av kommunens lokaler som är inventerade och hur tillgängliga de är för dem som är rörelsehindrade, har nedsatt syn eller hörsel.

Arbetet leds av kommunens äldreombudsman Madeleine Rietschel.

 Det är nu dags att riva hinder och se till att kommunens verksamheter är tillgängliga för alla för att motverka diskriminering.

Det kommer att ta några år att inventera hela kommunen.
– Alla anställda kommer på något sätt bli involverade i detta arbete. Alla invånare kan följa arbetet på kommunens webbsida www.norrtalje.se/tillganglighet.

1966 kom den första bestämmelsen om att allmänna lokaler skulle vara tillgängliga "i skälig omfattning". Därefter har flera lagar med ökad tillgänglighet som målsättning tillkommit. Enkla hinder i allmänna lokaler och på allmänna platser skulle ha varit helt klart redan år 2010. Än är det en bra bit kvar innan dessa mål är uppfyllda i hela Sverige.

– Nu tar vi ytterligare steg mot ett tillgängligt Norrtälje, säger Madeleine Rietschel.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.