Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kulturskolan i Norrtälje kommun

9 september 2019

Den senaste tiden har det framkommit en hel del frågor kring kulturskolan i Norrtälje kommun och instrumentundervisning på schemalagd skoltid. Med anledning av det har Barn- och utbildningskontoret skrivit ett brev som nu skickas till alla vårdnadshavare som har barn i kulturskolan.

Brev från Barn- och utbildningskontoret som skickas till alla vårdnadshavare med barn i kulturskolan. 

"I förra veckan fick ni ett brev från ledningen för Kulturskolan i Rimbo*. Jag beklagar den oro som det brevet kan ha medfört, och vill klarlägga vad som gäller med detta brev från Barn och Utbildningsförvaltningen. Det omtalas i brevet att den interna organisationen i kommunen är avgörande för hur skollagen tillämpas vad gäller att utebli från lektioner.

När det gäller nämndstillhörighet för kulturskolan har det ingen påverkan på om eleverna får gå från ordinarie lektion för instrumentundervisning eller inte. Det är inte tillåtet över huvud taget vad gäller återkommande schemalagda undantag som kulturskolans aktiviteter. Att det skett för vissa elever är ett uttryck för en praxis som trots goda intentioner varit felaktig från förvaltningen. Det är alltså inget förvaltningsbeslut som säger att instrumentundervisning inte ska ske på schemalagd tid,  utan korrekt tillämpning av skollagen.

Just nu pågår ett arbete med se över hur vi istället ska lösa musikundervisningen för våra elever i kulturskolan. Vi avser att säkerställa att alla barn som antagits till kulturskolan kommer få den undervisning de har rätt till. Vi återkommer inom kort med mer information till dem som berörs av nya tider. Tills vidare ska undervisning fortsätta som tidigare meddelats.

Med vänliga hälsningar 

Eva Wetterstrand
Barn- och utbildningsdirektör

* Kulturskolan i Rimbo är en del Norrtälje kommuns kulturskola som är upphandlad, och den drivs av den ekonomiska föreningen Kulturskolan i Rimbo."

Det har även funnits frågor om vilken taxa som gäller för kulturskolan och när den infördes. Den taxa som gäller idag beslutades 2016 och gäller från 2017 och frammåt.

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.