Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kommunen nysatsar på dans

27 september 2019

Från och med 2020 satsar Norrtälje kommun extra på dansen som kulturform. Tack vare statliga och regionala pengar kan kommunen rekrytera en KoKo (kommunkoreograf) under ett års projekt.- Det är jättekul att ge dansen större utrymme, säger kultursekreterare Eva Rosén Lundqvist.

Under den närmaste veckan kommer koreografer runt om i landet att kunna söka projektuppdraget som kommunkoreograf (KoKo) i Norrtälje kommun. Tack vare pengar från Statens kulturråd samt regionala Dans i Stockholm kan kommunen satsa 500 000 kronor på nya dansprojekt.

- Planen med vår satsning på KoKo är att lägga fokus på dans och rikta oss till grupper som normalt inte kommer i kontakt med dans. Det kan handla om en pop up-föreställning vid Norrtälje busstation, det kan vara en särskild uppsättning i Hallstavik. Det är någonting vi kommer att jobba fram tillsammans med den som får uppdraget som KoKo, säger Eva Rosén Lundqvist.

Den 15 oktober är sista ansökningsdagen för den som vill vara med och söka uppdraget som KoKo under 2020. Själva urvalet görs i november och under våren sker planering tillsammans med kommunkoreografen, för att sedan under sommaren och hösten dra igång själva programverksamheten.

- Det är viktigt att programmen ligger i linje med kommunens värdegrund. Vi har gett exempel i ansökningsunderlaget om att det skulle kunna handla om program som vänder sig till barn och unga men även bjudit in andra förvaltningar för att se om vi kan göra någon satsning inom äldreomsorgen eller unga med funktionsnedsättningar.

Förhoppningen är att satsningen på KoKo kan leda till ett långsiktigt samarbete med en koreograf, som kan leva vidare även efter att de öronmärkta pengarna är slut.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.