Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Projektet Inntreprenörskap ska odla innovation och entreprenörsskap bland unga

3 oktober 2019

Genom föreläsningar, workshops och samtal ska projektet Inntreprenörskap inspirera gymnasieelever och företagare att tillsammans lösa morgondagens utmaningar.

Jenny Nordström

Under hösten och vintern gästas Rodengymnasiet av globala och lokala föreläsare. På listan över talare står bland annat Sverigechefen för Volkswagen och säljchefen på Ahlbergs som levererar kameror över hela världen. Syftet är att ge elever och företagare inspiration till nya arbetssätt och företagskulturer, men vem som helst får komma på föreläsningarna.

– Vi växer upp i en allt mer internationaliserad värld och behöver odla kontakter och träna samarbeten med människor från olika länder. Med föreläsningarna vill vi visa elever och företagare hur det är möjligt,  säger Jenny Nordström, tillförordnad barn- och utbildningsdirektör.  

Projektet är i grunden utformat för elever i årskurs 2 på Rodengymnasiets Teknik-, Fordon- och Ekonomiprogram. Men det vänder sig också till intresserade företagare och andra verksamheter i Norrtälje kommun som är verksamma inom IT-branschen.  

I maj 2020 avslutas projektet med en studieresa till Silicon Valley, USA. Resan bekostas tack vare bidrag från Roslagens Sparbanks Stiftelser. För de företagare som involverar sig i projektet erbjuds ett begränsat antal platser till självkostnadspris.

Mer information om projektet
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.