Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Höstens kulturprogram är här

5 september 2019

Hösten bjuder på ett späckat kulturprogram, och nu finns det nya programmet att hämta på olika platser i kommunen. Den tidigare kulturkatalogen – som omfattade en hel termin – har ersatts av en folder som kommer ut flera gånger per år.

I takt med att kommunens kulturutbud ökat i omfattning har också den tidigare kulturkatalogen vuxit. Vårens katalog blev den hittills mest omfattande, och efter att katalogen slagit i taket var det dags att skapa ett nytt forum för att presentera utbudet som erbjuds.

Ny form för programmet
Nu finns en ny form att hämta ute på bibliotek, konsthall, turistbyrå med flera platser. Foldern omfattar programmet för september och oktober, och inför november kommer en ny folder som omfattar nästkommande månaders utbud.

- Vi har ett levande program som hela tiden växer, och det innebär att många saker bokas närmare inpå aktuellt datum. Det betyder att vissa aktiviteter hamnat utanför katalogen, eftersom det ökar risken att den kulturintresserade missar nåt spännande, säger Eva Rosén Lundqvist, kultursekreterare på Norrtälje kommun.

Kulturarvsdagen på söndag
En av höjdpunkterna under september och oktober är Kulturarvsdagen, som Norrtälje museer arrangerar söndagen den 8 september. Det blir föreläsningar, utställningar, stadsvandringar, kanonsalut och mycket mer under denna heldag i Museiparken i Norrtälje stad.

Höstens stora program på Norrtälje konsthall har redan dragit igång, och just nu visas tre olika utställningar: Anna Nyberg, Åse Frid och Ann Eringstam. Vernissagen för dessa utställningar ägde rum den 31 augusti. Nästkommande vernissager på konsthallen är den 19 samt 26 oktober, för Sonja Nilssons respektive Roland Persson & Mika Hannulas utställningar.

Uppmärksammad teaterföreställning
Några andra höjdpunkter är teaterföreställningen ”Allt som är värt” av Riksteatern, den 15 september. Föreställningen handlar om en sjuårig pojke, vars mamma försökt ta sitt liv. ”Allt som är värt” har tidigare visats för högstadie- och gymnasieelever men ges nu i en föreställning för vuxen publik.

- Vi uppmärksammar också att Lennart Hellsing skulle ha fyllt 100 år i år. Det gör vi med en stor familjekonsert den 6 oktober, och med ett familjeprogram på Norrtälje stadsbibliotek den 12 oktober.

- Vi kommer också att ha en stor jazzkonsert med Elaria Orchestra, Sveriges första helt jämställda storband. Storbandet kommer att uppträda tillsammans med saxofonisten och flöjtisten Magnus Lindgren i Roslagsskolans nyrenoverade aula, den 20 oktober, fortsätter Eva Rosén Lundqvist.

Klicka här för att se kulturfoldern i pdf-version.

Läs mer om kulturarvsdagen här

Klicka här för att komma till evenemangskalendern.

Klicka här för att komma till Norrtälje kommuns särskilda kultursajt (där du kan läsa mer om biblioteken, Norrtälje museer, Norrtälje konsthall samt Norrtälje kommuns utbud av scenkonst)

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.