Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Fritidsbanken laddar för en aktiv höst

19 september 2019

Du har väl inte missat Fritidsbanken i Norrtälje? Här kan du låna idrotts- och fritidsutrustning gratis, och just nu laddar personalen upp med nyslipade skridskor.

fritidsbanken collage

Susan Purchi på Fritidsbanken slipar upp skridskorna, inför höstens anstormning av åksugna besökare.

Det är full aktivitet inne på Fritidsbanken. Personalen förbereder sig inför höstens anstormning genom att lära sig hur man slipar skridskor. Det betyder att det finns gott om nyslipade varianter att välja mellan – såväl för hockeyrinken som för konståkningsprogrammet. Det är bara att komma och prova ut ett par som passar.

- Vi har hjälmar och hockeyklubbor också, säger Susan Purchi, som är en av Fritidsbankens anställda.

Stort utbud att välja från

Inte nog med det. Här finns gott om golfklubbor, för den som vill testa en runda innan banorna stänger för säsongen. Det finns flytvästar, rygg- och sovsäckar, fotbollsskor´och mycket annat.

- Jag trivs verkligen med att jobba på Fritidsbanken. Det är bra att sakerna kommer till användning och är ju perfekt för den som vill bidra till en grönare miljö, säger Susan Purchi.

Fritidsbanken i Norrtälje öppnade för snart ett år sedan och är en del av en rikstäckande verksamhet som går ut på att samla in fritidsutrustning som människor skänker, och sedan låna ut den gratis till barn och vuxna som vill testa nåt nytt – utan att behöva köpa nya saker.

Var med och bidra

Även om lokalen vid Sportcentrum i Norrtälje är välfylld, finns det alltid möjlighet att bidra med fler saker som kan komma till användning.

- Nu när skolorna är igång märker vi att det blir en större efterfrågan på att låna hos oss, säger Susan Purchi.

Vill du bidra till en meningsfull fritid för barn och vuxna? Skänk den idrotts- och fritidsutrustning du inte längre behöver till Fritidsbanken. Lokalen ligger i BKV:s gamla lokaler, direkt till höger om Sportcentrums huvudbyggnad. Fritidsbanken är öppen måndag till fredag, 12.00-15.00.

Läs mer på Fritidsbankens hemsida.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.