Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Få tips om handarbete på temakvällar

25 september 2019

Att handarbeta har blivit allt mer populärt och det har Norrtälje stadsbibliotek tagit fasta på. Torsdagen den 26 september är det dags för den första i en serie av handarbetskvällar. Alla är välkomna.

Ulla Edenmark jobbar på Norrtälje stadsbibliotek och Rimbo bibliotek, men är även konstnär inom hantverket pärlbroderier. I våras var hon en av initiativtagarna till Handarbetslördag på Norrtälje stadsbibliotek. Eftersom det blev ett positivt gensvar på arrangemanget är det nu dags att lyfta fram handarbetet till nästa nivå.

- Vi kommer att ha återkommande handarbetskvällar med start den 26 september. Alla är välkomna, och man får handarbeta med vad man vill. Jag kommer att visa lite pärlvävningsteknik för den som är intresserad, säger Ulla Edenmark inför torsdagens första temakväll.

Under kvällen kommer besökarna att få tips om bra böcker om handarbete, som finns att låna på biblioteket.

Du som vill vara med och träffa andra handarbetande liksasinnade får ta med dig eget material, beroende på vilken typ av handarbete du vill ägna dig åt. Ulla Edenmark kommer att ha med sig lite prova på-material för den som är intresserad av att testa pärlvävning.

Handarbetskvällarna äger rum en torsdag i månaden, med start den 26 september. Övriga kvällar är den 24 oktober, 21 november och 12 december. Välkommen till Norrtälje stadsbibliotek klockan 17.00-19.00.

Läs mer på bibliotekets hemsida.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.