Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Biblioteket hjälper dig bli mer digital

20 september 2019

Den 3 oktober öppnar Norrtälje stadsbibliotek dörrarna för en helt ny typ av digital handledning för kommunens invånare. Alla som vill kan boka in sig för handledning i allt som har med det digitala att göra – från att betala räkningar på nätet till att bygga en hemsida.

Norrtälje stadsbibliotek har under en längre tid arbetat med service i digitala frågor bland annat med Seniornet, nu utökas arbetet med digital personlig handledning, Datorskolan som är öppen för alla åldrar.

Alla frågor är välkomna

Rasmus Eriksson och Gabriel Eliasson driver företaget Datorskolan tillsammans, och har tidigare samarbetat med bibliotek i Österåker, Lidingö och Sollentuna. Nu utökas verksamheten till Norrtälje och med start den 3 oktober – och ytterligare sju tillfällen under hösten – finns datorskolan tillgängliga för att hjälpa till med alla tänkbara frågor.

- Det kan handla om allt från att använda sociala medier, skicka mejl, göra visitkort eller bara använda mobilen till att logga in och betala räkningar, säger Rasmus Eriksson.

Inga frågor är för enkla eller svåra – det är du som bestämmer vad du vill veta.

- Vårt mål är att den som bokat en tid ska gå därifrån och känna sig nöjd med den hjälp personen har fått, säger Rasmus.

Det är gratis att få hjälp

Tjänsten är gratis och finansieras av ekonomiskt stöd som tilldelats av Kulturrådet på uppdrag av regeringen i satsningen Stärkta bibliotek.

Vill du utveckla dina digitala kunskaper? Läs mer och anmäl dig på Norrtälje biblioteks hemsida eller anmäl dig direkt genom att klicka här. Du kan bara boka en tid i taget, men behöver du ytterligare hjälp efter första besöket kan du sedan boka en ny tid.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.