Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stor final på sommarlovet

13 augusti 2019

Nu återstår bara en vecka av årets sommarlov, och det är en späckad finalvecka som erbjuds. Missa exempelvis inte att vara med på den stora avslutningsfesten på Ungdomshuset Verket.

Sedan några år är det tradition att avsluta kommunens sommarlov med Kulturkollot. Det är en serie kurser för barn och ungdomar där de får testa nåt nytt och lära sig dans, skriva, sjunga eller skapa i lera, foto eller annat konstnärlig form. 2019 är inget undantag. Under inledningen av veckan pågår skapande och övning i olika konst- och kulturformer. På fredag är det sedan dags för stor avslutning på Ungdomshuset Verket. Där visas de kulturella alstren upp, som exempelvis de berättelser som framtidens författare skrivit under veckan.

- Kulturkollot är väldigt populärt, men det gäller att vara ute i god tid, eftersom några av kurserna snabbt blir fulla. Vi hoppas att deltagarna kommer att uppskatta årets kurser lika mycket som de gjort tidigare år, säger Mikaela Martinsson, kommunens samordnare för Mitt Lov.

Även den som inte är med på Kulturkollot har många saker att välja mellan under den sista sommarlovsveckan. Några exempel är tisdagens anpassade program ”Träna som ett CP” tillsammans med personliga tränaren Moha Frikraft. Det blir familjedag på Färsna gård, sommaryoga, bumperballs – och inte minst spökvandring på Rånäs slott.

Fredagens avslutning på Ungdomshuset Verket är inte bara öppet för deltagarna i årets Kulturkollo, det här är en fest för alla sommarlovslediga barn och ungdomar. Du behöver inte bo i Norrtälje stad för att ta dig dit, Mitt Lov har arrangerat bussar från de större orterna, så att alla som vill kan vara med.

- Vi tycker det är viktigt att alla barn ska kunna vara med på den stora avslutningen. Det är gratis att åka buss till festen, men det är viktigt att anmäla sig till bussen, så vi vet hur många deltagare vi behöver plats för, säger Mikaela Martinsson.

Du kan åka buss från Hallstavik, eller hoppa på efter vägen, via Älmsta, Söderbykarl och Svanberga. Du kan också välja att åka bussen som går från Edsbro, via Rimbo och Finsta.

Vill du läsa mer om veckans Mitt Lov-program, samt anmäla dig till bussarna? Gå in på Mitt Lovs egen kalender och anmäl dig. Klicka på länken nedan.

Här hittar du Mitt Lovs aktivitetskalender.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.