Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Nu kan du ansöka om modersmålsundervisning via e-tjänst

19 augusti 2019

Nu är det enklare att ansöka om modersmålsundervisning digitalt via webben. Den nya e-tjänsten gör att det blir smidigare och mindre papper att hantera.

– Det blir en säkrare och snabbare process för elever, vårdnadshavare och personal. Det är inte hållbart med hantering av hundratals blanketter varje termin, säger Mona Valdenström på modermålsenheten.

Det är modersmålsenheten på barn- och utbildningsförvaltningen som har tagit initiativ till e-tjänsten i samarbete med Norrtälje kommuns IT-avdelning.

– Norrtälje kommuns digitalseringsresa fortsätter och ambitionen är att samtliga blanketter ska kompletteras med e-tjänster senast slutet av 2020, säger Bawar Akrawi, CIO och chef för IT-avdelningen.

E-tjänsten gäller för både grundskolan och gymnasiet. De som använder ett modersmål utöver svenska på fritiden kan ha rätt till undervisningen. Även de som talar något av de fem minoritetsspråken.

Det enda som behövs för att använda e-tjänsten är tillgång till dator eller mobiltelefon, internetuppkoppling och Bank-ID eller annan e-legitimation.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.