Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm

Johan Kant ny grundskolechef i Norrtälje kommun

12 augusti 2019

Den mångårige rektorn och skoldebattören Johan Kant blir ny grundskolechef i Norrtälje kommun med start i september.

– Vi ser verkligen fram mot att Johan Kant ska komma hit och fortsätta det viktiga arbetet med att förbättra skolresultaten och minska skillnaderna mellan våra skolor som vi påbörjat, säger Eva Wetterstrand, barn- och utbildningsdirektör.

Johan Kant har en gedigen bakgrund inom skolans värld och kommer närmast från tio år som rektor på Vikingaskolan i Haninge, och innan arbetade han som lärare i Jordbro under nio år.
– Utveckling för framtiden handlar om att lyfta hela skolan, vilket kan betyda många saker. Att öka elevernas resultat och samtidigt attraktionskraften som arbetsgivare är kopplat till varje enskild skolas utvecklingsområden, men också den enskilda individen i personalen, säger Johan Kant.

Han börjar det nya jobbet den 16 september och får börja med att lära känna kommunens 24 grundskolor och höra vad rektorerna ser för möjligheter, utmaningar och utvecklingsområden på sina skolor.
– Jag känner till trakten efter att ha haft ett ställe på Singö de senaste 14 åren och med mitt intresse för pedagogik ska det bli mycket spännande att vara en del av kommunens utveckling, säger Johan Kant.

Förutom jobbet som rektor och lärare är Johan starkt engagerad i skolfrågor privat och har under många år drivit en av Sveriges största skolbloggar. Han skriver även deckare och har hittills givit ut fem böcker som utspelar sig på Singö i norra delen av Norrtälje kommun.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.