Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Se kvalitetsfilm i sommar

12 juli 2019

Med ditt lånekort kan du i sommar strömma kvalitetsfilm. Välj mellan 2 000 filmer i den digitala tjänsten Cineasterna. Allt du behöver är ett lånekort och internetuppkoppling.

Fredrik Evadotter Kåreholt

– Cineasterna har tillgång till mycket film som kan vara svåråtkomlig annars. Så genom det här kan man brädda sin smak, säger Fredrik Evadotter Kåreholt, bibliotekarie på Norrtälje stadsbibliotek.

Norrtälje stadsbibliotek erbjuder under sommaren, fram till och med augusti, en ny tjänst som innebär möjlighet att låna film via Cineasterna. Du kan genom denna tjänst strömma gratis kvalitetsfilm hemma.

I korta drag så fungerar denna tjänst ungefär som e-böcker med ett max antal lån per vecka, två stycken lån per vecka gäller.

Fredrik Evadotter Kåreholt, som är och inköpsansvarig i tjänsten Cineasterna för film med målgrupp vuxna, berättar att det är många som frågar och undrar om tjänsten.

– Det verkar gå bra, vi har inte hört nåt om att det inte funkar i alla fall. Däremot är det svårt för mig och veta hur många som har streamat film genom den här tjänsten, säger han.

Med Cineasterna kan du låna film till din dator, smartphone eller surfplatta.

Så här gör du:

  1. Gå till www.cineasterna.com
  2. Välj "Norrtälje bibliotek" på frågan "Var har du bibliotekskort?"
  3. Välj vilken film du vill se.
  4. Logga in med ditt personnummer eller lånekortsnummer och din PIN-kod för ditt lånekort.

Första gången du loggar in skapar du ett användarkonto. Det är inte ett krav att skapa ett användarkonto på Cineasterna, men det underlättar för dig då du slipper att ange ditt lånekortsnummer/personnummer och pinkod vid varje lånetillfälle.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.