Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Höga meritvärden för Rodengymnasiets studenter

1 juli 2019

Läsåret 2018/2019 har precis avslutats och Rodengymnasiets studenter kan vara mycket stolta över sina resultat. Skolans statistik visar att hela 91,6 procent av eleverna på de högskoleförberedande och 92,6 procent på de yrkesprogrammen tog examen.

Studenter springer ut från Rodengymnasiet.

Stämningen var på topp när studenterna sprang ut.

Totalt var det cirka 300 elever som tog studenten vid Rodengymnasiet. Meritvärdena på de högskoleförberedande programmen var 15,2 av 20 möjliga. Naturvetenskapsprogrammet uppvisade mycket höga 17,6.

– Det är förmodligen det bästa resultatet på detta program genom tiderna. Att samtliga elever, det vill säga hundra procent, på yrkesprogrammen El och energi samt Restaurang och livsmedel lämnar med yrkesexamen är lika glädjande, säger Jenny Nordström, verksamhetschef för gymnasiet Norrtälje kommun.

– Våra elever och lärare har lagt extra mycket energi på att säkerställa högsta möjliga behörighet till framtida studier på högskola, och bästa möjliga grund för framtida yrkesverksamhet. Det har jobbats in i det sista med alla elevarbeten, och med ett fantastiskt engagemang från både elever, lärare och övrig personal, säger Jenny Nordström.

Även de förtroendevalda lyfter fram gott samarbete som en av framgångsfaktorerna.

– Vi är mycket glada att årets studenter lämnar Rodengymnasiet väl rustade inför framtiden, och ser det som ett resultat av ett gott samarbete med skolverksamheten och förtroendevalda. Vi har inom nämnden enats om en del förändringar inom program- och platsutbud, och ser nu att det fått bra effekt” säger Patrik Dahl (C), ordförande i utbildningsnämnden.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.