Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nu öppnar Norrtälje badhus – ännu fräschare lokaler och nytt konstverk

23 juli 2019

Den 23 juli öppnar Norrtälje badhus igen efter några veckor av underhållsarbete. När badhuset slår upp dörrarna möts besökarna av ännu fräschare och finare bassänger och utrymmen – och ett helt nytt konstverk.

  • Badvärdarna Jacob Lönnerberg och Anna Eckerström hälsar välkomna till badhuset.
  1. 1
  2. 2

Det omfattande underhållsarbetet har bland annat inneburit nytt "golv" i motionsbassängen, nya bänkar intill bassängen, nytt kakel i undervisningsbassängen, renovering av bastun i damernas omklädningsrum samt upprustning av vissa personalutrymmen.

– Nu när det har det blivit ännu finare och fräschare ser vi fram emot att ta emot många badsugna besökare, säger badvärden Anna Eckerström.

Färgsprakande konstverk

En påtaglig förändring är utseendet av den vägg som man möts av vid entrén och när man går uppför trappan. Ett färgsprakande konstverk av Jesper Nyrén. Han beskriver att han jobbat med att förlänga de linjer som finns i rummet, från trappan och fönstren – och centralt är den mittlinje som går i höjd med vattenytan.

 Man kommer in under vattenytan rent fysiskt när man går in genom entrén och  när man går upp till övre plan är man på samma nivå som vattenytan, säger han.

Den nedre delen av av konstverket är i blåa färger och över linjen är det ljusa färger.

 Ett slags land möter hav. Utgångspunkten för färgskalan är ljuset av en sommardag när solen skiner ner mellan träden och ner i vattnet, säger Jesper Nyrén.

Norrtälje badhus har sommaröppettider fram till den 18 augusti därefter gäller ordinarie öppettider. 

Här hittar du öppettiderna.

Här finns prisuppgifter för Norrtälje badhus.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.