Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Byggnationen av Hallsta förskola går mot sista etappen

18 juli 2019

Den nya Hallsta förskola har nu tätt tak och nästa steg i byggnationen är att färdigställa ytskikt, inne- och utemiljö. Byggnaden beräknas kunna överlämnas till förskoleverksamheten i juni 2020.

Hallstavik förskola Bo Wallenius Kristin Haeger

Platschef Bo Wallenius och förskolechef Kristin Haeger vid Hallsta förskola, som går mot sista fasen i byggnationen.

Förskolan kommer att få sex avdelningar för 120 barn och 30 personer i personalen. I lokalerna kommer det också att finnas ett tillagningskök för mat till verksamheten. Utemiljön för barnen separeras från lämning och varutransporter som en säkerhetsfunktion och utformas med ny lekutrustning och belysning som är verksamhetsanpassad för tillgänglighet året runt.

– Vi håller tidsplanen och byggnaden är nu färdig för att färdigställa ytskikt, inne- och utemiljö, säger platschef Bo Wallenius. Nu pågår ventilering och vi fortsätter efter sommaren enligt byggplanen.

Byggnationen sker enligt miljöstandard, vilket bland annat innebär PVC-fria mattor och golvrör. Utformningen av lokalerna har skett i samverkan mellan arkitekten och verksamheten. Ett exempel på ett behov och en funktion som kommit fram under utvecklingsarbetet är ett helt torkrum i anslutning till entrén. Barnens kläder hängs upp på mobila klädhängare som rullas in i torkrummet, vilket är mer energi- och yteffektivt än torkskåp.

En annan funktion som kommit fram är en bråttomtoalett i anslutning till utemiljön, där personal som är med det enskilda barnet samtidigt kan ha översikt över ytan utomhus och övriga barn.

– Vi är en mångkulturell förskola och jobbar mycket med språket i barnens utveckling. Ungefär 75% av barnen har ett annat modersmål än svenska och vi skapar gemensamma ytor och mötesplatser, som till exempel Språkoteket med böcker, rim och ramsor, för att inkludera och lära av varandra, berättar Kristin Haeger, förskolechef Hallsta Västra förskoleområde.

Byggnaden beräknas vara klar att lämnas över till verksamheten i juni 2020.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.