Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

"Träna som ett CP" med PT:n Moha Frikraft

4 juni 2019

När Moha Frikraft föddes sa läkarna att hon inte skulle kunna gå, stå eller äta själv. Idag är hon utbildad personlig tränare och kostrådgivare, och under sommarlovet har hon träningseventet ”Träna som ett CP”.- Jag vill visa att man kan om man vill, säger hon.

29-åriga Moha Frikraft föddes med en svår CP-skada och fick som vuxen även diagnosen ADHD och autism. Hon har sedan dess kämpat både med hälsan och motivationen, men hennes envishet och kämpaglöd har räckt långt.

Har väckt uppståndelse
Den 17 juni kommer hon till Norrtälje och bjuder in till Mitt Lov-aktiviteten ”Träna som ett CP”. Namnet på eventet har väckt stor uppmärksamhet, såväl positivt som negativt.

- Jag visste att det skulle komma reaktioner, men jag tränar ju som ett CP, så därför är ju inte namnet så konstigt. Jag vill visa att allt går, det spelar ingen roll vad man har för funktionsvariationer, säger Moha Frikraft.

Ändrade kosten och började träna
Under tonåren kändes det mycket deppigt och tungt och hon började tröstäta, vilket resulterade i att hon snart vägde för mycket. Efter peppande från sin mamma lyckades hon lägga om kosten och började också träna – trots ett inre motstånd inledningsvis. Sedan dess är hon biten och har utbildat sig både till konstrådgivare samt personlig tränare.

Nu vill hon alltså sprida inspiration till andra i liknande situation, som kanske (liksom Moha gjorde i början) tvekar inför att ge sig iväg till gymmet.

Anpassad aktivitet
Under Mitt Lov-eventet är alla välkomna att vara med. Programmet riktar sig till barn med särskilda behov, alla former av funktionsvariationer är välkomna.

- Jag anpassar passet efter förutsättningarna så alla kan vara med, säger Moha Frikraft.

Missa inte ”Träna som ett CP”, den 17 juni samt den 13 augusti klockan 13.00. Anmäl dig här.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.