Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Platsens betydelse lyfts fram i Konst i Ån

24 juni 2019

Den 28 juni klockan 12.00 är det dags för invigning av årets upplaga av Konst i Ån. I år är det stadens utveckling och platsens betydelse som lyfts fram med hjälp av sju olika konstnärer.

Norrtälje konsthalls utgångspunkt för Konst i Ån har tagit sig olika uttryck under åren. Förra året fick konstnärer ansöka om att vara med i 2018 års utställning. I år är det Norrtälje konsthall som valt ut de sju medverkande.

I år samlas verken kring temat ”Allmänningar” och liksom konsthallens projekt med Stadsröra handlar det om stadens utveckling och om hur vi alla upplever den på olika sätt.

- Konstverken utgör grunden för en diskussion om platsen och platsens betydelse för människan. Det blir inte så konkret utan snarare subtilt, säger Norrtälje konsthalls konstnärliga ledare Helén Hedensjö.

Medverkande konstnärer i år är:

Frode Gundorf Nielsen, Åse Frid, Andrea Hvistendhal, Karin Häll, Katja Pettersson, Leif Elggren samt konstnärsgruppen Stadsröra (Helena Lambert: scenkonstnär, Sara Lindström: koreograf och filmare Susanna Lundberg: landskapsarkitekt, Åsa Norling: scenograf.)

Utgångspunkten för årets utställning är en text av Christina Kullenberg, som utgår från filosofen och poeten Edouard Glissant. Ett kort utdrag: ”Platsen ägs av ingen. Människans plats är inte hennes utan hon delar den med andra som också lever och tänker platsen på deras sätt.”

Utifrån detta filosofiska resonemang har var och en skapat varsitt verk som besökarna kan beskåda under sommaren.

Norrtälje konsthall kommer att ha flera guidade visningar varje vecka efter invigningen den 28 juni. Mer info hittar du på hemsidan kultur.norrtalje.se (länk)

I samband med invigningen av Konst i Ån delas även Norrtälje kommuns kulturpris ut. I år är det flöjtisten Torbjörn Eklund som tar emot utmärkelsen.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.