Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Sociala verksamheter hbtq-certifieras

20 juni 2019

Två av socialkontorets verksamheter har hbtq-certifierats.

Enhetscheferna Kerstin Sahlgren och Helena Hagström visar upp sina hbtq-certifikat.

Under 2018 och 2019 har medarbetare på socialkontorets öppenvård och familjerätt utbildats av handledare från RFSL. Anställda har fått ökad kunskap om hbtq, normer samt konsekvenser av normer för hälsa och livsvillkor för hbtq-personer.

– Familjerätten och öppenvården vänder sig till alla människor i Norrtälje kommun och certifieringen är ett sätt för oss att visa det, berättar enhetscheferna Helena Hagström och Kerstin Sahlgren.  

Fokus under certifieringen har varit hbtq-personers livsvillkor, normer kopplade till kön och sexualitet, samt vad ett hbtq-kompetent bemötande innebär. Certifieringen innebär också att verksamheterna har påbörjat ett förändringsarbete för en öppen och inkluderande arbetsmiljö och ett välkomnande bemötande av besökare utifrån ett hbtq-perspektiv.

Om verksamheterna

  • Familjerätten ger utifrån barnets bästa stöd och vägledning till föräldrar som i samband med en separation har svårt att enas i frågor som rör vårdnad, boende och umgänge. Familjerätten utreder vidare frågor om adoption samt fastställer faderskap och föräldraskap.  
  • Öppenvården vänder sig till alla barn och unga och deras anhöriga oavsett kön, nationalitet, sexualitet, funktionsnedsättning, religion med mera – vars sociala livssituation (till exempel i familjen, skolan, på grund av drogmissbruk) är problematisk.
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.