Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Nu finns ett planprogram för stadsprojekt Närheten

17 juni 2019

Idéerna för hur norr om södra infarten kan utvecklas till en ny stadsdel börjar nu ta form. – Potentialen i området och dess läge är stor, det går att göra något väldigt bra här, säger Carolina Sahlén, projektledare för hållbar stadsutveckling.

Strukturplan över stadsdelen Närheten

Ett planprogram som beskriver möjligheter och förutsättningar i stadsprojekt Närheten har arbetats fram. I programmet skissas en vision för området samt tankarna om bland annat omfattning av bebyggelsen, funktioner som behövs och som skulle passa i området, hur den befintliga naturen ska kunna bli en tillgång, grov struktur och en plan på  hur området ska kunna försörjas och fungera gällande till exempel trafik och infrastruktur.

Programmet visar också att det finns behov av utveckling av Stockholmsvägen, Bussnoden Campus Roslagen samt intilliggande och pendlarparkering.

– Det är jättekul att projektet börjar ta form. Vi är ännu tidigt i processen, mycket måste vidareutvecklas och en hel del kan komma att ändras under den fortsatta planeringen, säger Christofer Rosengren, planarkitekt.

Ta del av planprogrammet här

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.