Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nu byggs hoppgropen vid Campus

12 juni 2019

På onsdagen blev det klart: Företaget Bauest AB tar hem upphandlingen om tillbyggnaden av en hoppgrop vid Campushallen. Kommunen investerar sju miljoner kronor för att ge gymnastikföreningarna möjlighet att träna på hemmaplan.

Frågan om en hoppgrop har nu några år på nacken. Kommunens politiker har hela tiden varit överens om att en sådan investering ska göras. De första planerna var att bygga den i anslutning till Roslagsskolan, men processen avstannade när de anbud som kom in var alldeles för dyra för kommunens planerade budget.

Efter en omstart och beslut att flytta bygget till Campushallen är det nu klart att företaget Bauest AB kommer att stå för utbyggnaden av hallen, för att ge plats åt hoppgropen.

- En hoppgrop används av gymnaster för att öva på volter och då landa säkert och tryggt.

Vi har tillsammans med Norrtälje Gymnastikförening och Gymnastikkompaniet IF arbetat i flera år för att få till denna lösning, säger Adam Persson som är idrottschef på Norrtälje kommun, och den som ansvarar för kommunens samarbete med idrottsföreningarna.

- Det är viktigt att vi nu äntligen kan påbörja arbetet med den nya gymnastikdelen eftersom det idag finns många utövare som tvingas åka långt för att få tillgång till en anläggning där det går att träna volter på ett säkert sätt, fortsätter han.

Kommunen investerar sju miljoner kronor i bygget av den nya hoppgropen, och föreningarna har jobbat med att få fram sponsor- och bidragspengar som krävs för att förse hoppgropen och hallen med rätt utrustning.

Arbetet kommer att påbörjas efter sommaren och beräknas vara klart till våren 2020.

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.