Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Eva vann krislåda efter krisberedskapsveckan

4 juni 2019

Den 6-12 maj var det krisberedskapsvecka i landet. Norrtälje kommun och bland annat frivilliga försvarsorganisationer genomförde under veckan flera olika aktiviteter i kommunen för att höja kunskapen om samhällsstörningar och kriser. Vi tjuvstartade dock veckan i vår monter på Expo Roslagen den 3-4 maj där vi tillsammans med Frivilliga resursgruppen lät besökarna fylla i en kris-quiz.

Från vänster Magnus Wallin, Räddningschef, Christer Bergh Stf Räddningschef samt Eva Ekeroth som fick ta emot första priset, en välfylld krislåda.

Från vänster Magnus Wallin, Räddningschef, Christer Bergh Stf Räddningschef samt Eva Ekeroth som fick ta emot första priset, en välfylld krislåda.

100 besökare deltog i vår tävling genom att fylla i en kris-quiz som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) tagit fram. Av de som svarade alla rätt på quizen lottades sen en 1:a pristagare och nio 2:a pristagare fram. Eva Ekeroth, fritidshusägare i kommunen vann första priset och blev den lyckliga vinnaren av  första priset, en krislåda.

Eva, vad tyckte du om tävlingsfrågorna?

– Den klurigaste frågan var nog vilket telefonnummer man ska ringa om man vill få information om allvarliga olyckor och händelser. Men jag tänkte att det måste vara 113 13 och det var det ju, säger Eva glatt.

På  frågan om Eva har ändrat sitt beteende efter stormen Alfrida svarar hon såhär:

– Jag har nog alltid varit medveten och tänkt en del på vad man bör ha hemma. Men visst har jag påverkats av händelsen. Efter stormen har jag till exempel börjat spara på kontanter i mindre valörer. Och nu när jag vann krislådan så känner jag att jag är välrustad inför nästa kris konstaterar hon.

Magnus nickar instämmande. 

– Det absolut viktigaste för att ett samhälle ska kunna hantera en kris eller annan samhällsstörning är att invånarna har en egen beredskap. Samhällets resurser kommer i det akuta skedet att fokusera på de som är i störst behov av hjälp och då behöver majoriteten ha förmåga att klara sig själva ett tag, säger Magnus Wallin.

100 besökare deltog i tävlingen och av dessa hade 30 personer svarat rätt på alla frågor.

Testa din egen hemberedskap, de rätta svaren finns i slutet av testet.

Mer information om krisberedskap

Vad bör en krislåda innehålla

Stort grattis till er och tack till samtliga tävlingsdeltagare!

1: pris Krislåda
Eva Ekeroth

2:a – 10:e pris Ficklampa
Anneli Sjölund
Carola Wiklund
Peter Ekeroth
Emma Wicksell
Birgitta Gille
Lena Israelsson
Agneta Werlinder
Nicklas Andersson Remahl
Sten Pettersson

Samtliga vinnare har blivit kontaktade.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.