Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Samarbetspartners lyfter skolavslutningen

3 juni 2019

Nästa vecka är det dags för en av årets höjdpunkter: sommarfesten i Societetsparken. Många företag samarbetar med kommunen för att göra festen möjlig, ett av dem är Index Residence, fastighetsbolaget som bland annat bygger tornen i Norrtälje Hamn.

Marie Hallberg

Marie Hallberg på Index Residence tycker det är viktigt att företaget är med och tar ansvar för platsen där de bygger framtidens bostäder. Därför tar företaget stort ansvar för satsningen på skolavslutningen i Societetsparken.

Årets sommarlov blir det tredje i rad som fastighetsbolaget Index Residence engagerar sig i den stora familjefesten i Societetsparken. I år firas skolavslutningen den 13 juni och även den här gången står företaget för klättertornet och DJ-skola med LTON.

- Vi vill vara mer än ett företag som bygger bostäder, vi vill också ta ansvar för platsen, och därför vill vi också vara med och bidra till att göra familjefesten till en fantastisk dag, säger Marie Hallberg på Index Residence.

Bygger tornen i Norrtälje Hamn
Företaget bygger bland annat Soltornet, som nu är i det närmaste klart och som har inflyttning med start i juli. De bygger även nästa torn, det så kallade Havstornet, som ligger i Kvarter 6 med planerad inflyttning under 2021. Den nya stadsdelen kommer på så vis att påminna om Norrtäljes forna stadssiluett, där två silos stod på de platser de två tornen kommer att stå.

Det framtida arbetet med Norrtälje Hamn sträcker sig alltså över ytterligare några år, och det är även på lång sikt företaget ser sitt engagemang i Norrtälje.

Satsar på fadderverksamhet
Utöver satsningen på skolavslutningen är Index Residence även engagerade i fadderverksamheten på Ungdomshuset Verket. För att hjälpa nyanlända ungdomar snabbare komma in i samhället och få kontakter, startades den så kallade fadderverksamheten där gymnasieungdomar blir fadder åt nyanlända.

Att ha en helhetssyn på det lokala engagemanget är viktigt för företaget.

- Det är en självklarhet att engagera oss i särskilt barn och ungas framtid, det kommer vi att fortsätta göra, säger Marie Hallberg.

Norrtälje kommun samarbetar med en lång rad företag och organisationer, och utan dem skulle familjefesten eller skolavslutningsfirandet runt om i kommunen inte vara möjligt.

Flygfyren bidrar till walkabouten
Ett annat företag som varit med och bidragit till satsningen på skolavslutningen är ICA Kvantum Flygfyren. Liksom tidigare år är de på plats under årets festligheter, framförallt för att göra kvällen så trevlig som möjlig för deltagarna i den så kallade walkabouten, som startar klockan 19.00.

- Ett av våra kärnvärden som vi jobbar med är att verka för ett levande Roslagen, vi vill att samhället ska må bra i stort. Och om vi kan bidra till att barn och unga mår bra tack vare en bra skolavslutning så är det viktigt för oss, säger företagets supportchef Tommy Larsson.

Flygfyren är engagerad i en rad satsningar runt om i kommunen, bland annat genom En plats för alla (ett nätverk där företag, föreningar och politiker möts för att arbeta för en positiv samhällsutveckling och motverka utanförskap), Roslagsblomman samt Idrott för alla.

Läs mer om Sommarfesten, skolavslutningen och sommarlovet och hitta alla evenemang i Mitt Lovs sommarkalender.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.