Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Det här händer i hamnen i sommar

26 juni 2019

Sommaren är här men i Norrtälje Hamn pågår arbetet med oförändrad styrka. Här är de arbeten som sker i hamnen i sommar.

Status i kvarteren

Kvarter 2 - Hamnträdgården

Arbetet med stommontaget pågår och går enligt plan. Takmontaget börjar efter semestern och följs av fasadbeklädnad och beräknas starta i september. Inflyttning är planerad till februari 2020.
Till kvarter Hamnträdgården

Soltornet är redo för inflytt

Det 16 våningar höga Soltornet är snart klart. Under juli månad flyttar de första boende in och strax innan öppnar även restaurangen "Salt & Sea" i tornets bottenplan. 
Till kvarter Soltornet

Byggstart kvarter 4

I augusti startar bygget av kvarter 4, Brädgården. Under hösten kommer grundförstärkning/pålning att pågå och stomresning är beräknad att kunna starta runt årsskiftet. 

Det ska bli ett vårdboende med 80 lägenheter i fyra plan. Det blir även två våningar garage under mark med cirka 90 platser och tre kommersiella lokaler i bottenplan. Inflyttning är planerad till sommaren 2021.
Till kvarter Brädgården

Havstornet

Armering och gjutning av bottenplattan pågår. Under hösten planeras stommontaget att starta och inflyttning kan ske under våren/sommaren 2021.
Till kvarter Havstornet

Kvarter 19, Gråalen

I det första hyreskvarteret pågår stommontage hela sommaren och inflyttning planeras till sommaren 2020. 
Till kvarter Gråalen

Arbetet med hamnkajen fortsätter

Från och med maj till årsskiftet fortsätter färdigställandet av de publika ytorna. Det blir en fortsättning på klippor, bryggdäck och stensättning, likt det som är vid s/s Norrtelje i dagsläget. Vi kommer också att plantera växter och träd och sätta upp belysning.

Arbetet med dagvattenanläggningen som ska placeras under bryggdäcket längs hamnkajen har fortsatt under våren. Nu är sedimenteringsbassängen som ska rena dagvattnet klart och näst på tur är att bygga bryggdäcket ovanpå. Dagvattenanläggningen tas i bruk senare under året.

Restaurangliv

Från och med juli kommer et att finnas tre restauranger i Norrtälje Hamn. "Den gyllene räven" som ligger på Sjötullstorget öppnade i början på juni, s/s Norrtelje som numer har en grekisk inriktning samt "Salt & sea" som öppnar i Soltornet. 

Första lekytan 

Det kommer att bli lekplatser och flera lekfulla miljöer i Norrtälje Hamn. Båda på allmän plats och i kvarteren. Nu har den första lekytan öppnat i en av klipporna längs hamnkajen. 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.