Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Torbjörn Eklund får kulturpriset

23 maj 2019

Flöjtisten Torbjörn Eklund tilldelas Norrtälje kommuns kulturpris. Det beslutade kultur- och fritidsnämnden på torsdagen. Priset delas ut vid invigningen av Konst i Ån, den 28 juni.

Sedan starten 1972 har 53 olika mottagare tilldelats Norrtälje kommuns kulturpris, och senast var det författaren Kerstin Ekman som hyllades av kommunen, via kultur- och fritidsnämnden. Även året dessförinnan var det en författare som hyllades, då Erik Eriksson. Dessa föregicks av tre konstnärer, tre år i sträck.

Nu bryts dock trenden, och i år är det musikern Torbjörn Eklund som hyllas. Flöjtisten är känd långt utanför kommunens gränser bland annat tack vare medverkan i flera säsonger av Allsång på Skansen i SVT. Han har också spelat tillsammans med artister som Ted Gärdestad, Björn J:son Lindh och Peter Lundblad.

Nämnden lyfte även fram framtidens kulturprofiler genom att hylla några av dem via kulturstipendiet.

Kommunens kulturstipendium är på sammanlagt 40 000 kronor, och det har delats mellan två pristagare under de senaste åren. Så blev det även i år.

Fotografen och bildkonstnären Petra Book från Rimbo och filmaren Pontus Edvinsson från Hallstavik tilldelas 20 000 kronor var ur stipendiet, och de får ta emot utmärkelsen vid nämndens första sammanträde efter sommaren, den 12 september.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.