Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Tema aktivt och hälsosamt liv på Seniordagen 17 maj

15 maj 2019

Vill du få inspiration och ta del av olika hälsofrämjande och förebyggande aktiviteter för äldre? Då är du välkommen att besöka Seniordagen, mässan vars syfte är att inspirera till en bättre vardag och framtid för seniorer.

Seniordagen arrangeras på flera ställen i landet. Bilden är från Kungsträdgården i Stockholm 2018.

Den 17 maj klockan 10-16 arrangeras Seniordagen i Societetsparken i Norrtälje. Flera utställare finns på plats, däribland Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje (KSON) och Norrtälje kommun. 

Här är ett axplock av våra aktiviteter under dagen:

  • Du får träffa och höra mer om äldreombudsmannen – en ny funktion sedan den 1 april i år. Målgruppen är invånare från 65 år, invånare med behov av tillgänglighet och nationella minoriteter. Mer om äldreombudsmannen.
  • Du får veta mer om anhörigstödet i kommunen – en ny funktion som är under uppbyggnad. Tar du hand om en familjemedlem, vän eller släkting som på grund av sjukdom, ålder eller funktionsnedsättning inte klarar av sin vardag på egen hand? Anhörigstödet riktar sig till dig som är över 18 år och du får träffa vår anhörigstödsamordnare för att få veta mer. Mer om anhörigstödet.
  • Du får veta mer om personligt ombud. Personligt ombud är ett stöd för dig som har en psykisk funktionsnedsättning. Funktionen vänder sig till dig som bor i kommunen och är över 18 år. Ett personligt ombud arbetar tillsammans med dig - på ditt uppdrag och är ett stöd inom flera olika livsområden. Mer om personligt ombud.
  • Du får följa med på äventyr med VR-tekniken! Du får följa med på en båtutflykt i skärgården och komma med på ett besök till en bondgård i Roslagen. Det här är ett projekt mellan KSON och kulturförvaltningen inom Region Stockholm med syftet att bidra till både större fysisk och psykisk aktivitet bland äldre. Personalen inom äldreomsorgen i kommunen visar de här filmerna för de äldre vid olika boenden. 
  • Du kan ställa frågor om bland annat kommunens äldreboenden, trygghetslarm och om det stöd och service du har rätt till.
  • Du får ta del av inspirerande föreläsningar om fysisk aktivitet och rörelse och får höra mer om ett projekt som startar i höst, Aktiv senior – öppen arena i Norrtälje.” Det är ett samarbete mellan Norrtälje kommun, Upplands idrottsförbund och Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje. 
  • Du kan lyssna på föreläsningar om brandskydd och olycksförebyggande åtgärder i hemmet och hur du kan skydda dig mot de vanligaste brotten mot äldre. Mer om brandsäkerhet i hemmet.
  • Du kan lyssna på en föreläsning på temat ”Brott och våld mot äldre går inte i pension.” Polisen tillsammans med Trygg i Norrtälje kommer ge tips och råd hur man kan skydda sig mot de vanligaste åldringsbrotten.

Mer information om föreläsningarna och programmet hittar du på seniordagen.se. 

Välkommen!

 

 

 

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.