Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm

Rodenelever fick besök av inrikesministern

10 maj 2019

Under fredagen fick eleverna på Rodengymnasiet besök av inrikesminister Mikael Damberg (S) som deltog på ett krisberedskapsseminarium.

  • Eleverna Emira Lundgren och Elias Mörnberg fick träffa inrikesminister Mikael Damberg (S).
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Seminariet som hölls i samband med den nationella krisberedskapsveckan handlade om stormen Alfrida med fokus på de unga som fick känna på svårigheter som uppstod i samband med en samhällskris. Skolans aula fylldes av elever som bland annat fick lyssna på den SR-dokumentär som gjorts om hur stormen drabbade Roslagen. Dokumentären följdes av samtal där eleven Elias Mörberg berättade om hur han och hans familj blev strömlösa en längre tid efter Alfrida och hur de hanterade situationen.

 Det jag tar med mig som lärdom är att alltid vara förbered, veta var man har de grejer som behövs. Det kommer kunna ta tid, man ska inte räkna med att det tar två dagar innan strömmen är tillbaka, det kan ta två veckor, sade han.

Lärdomar efter stormen Alfrida

Kommunstyrelsens ordförande Bino Drummond (M) fanns på plats i Rodengymnasiet. Det gjorde även andra representanter från Norrtälje kommun som under seminariet reflekterade över hur kommunen hanterade stormen, vad som kan göras bättre samt vad alla invånare behöver ha koll på.

Eleven Emira Lundberg tar med sig en viktig lärdom.

– Jag tar med mig att man ska ha en batteridriven radio och att man ska lyssna på P4 i krislägen, sade hon.

Så blir vi bättre rustade

Efter samtalen i aulan delade Mikael Damberg (S) med sig av en uppmaning till eleverna. 

 Fundera på om era familjer har rätt grejer; mat, vatten och värme – och kunskapen om hur man skapar detta i en krissituation.

 Vi behöver ta lärdom av det som hänt så att vi nästa gång något liknande händer är bättre rustade, sade han.

Mycket att lära från de yngre

Ministerbesöket lockade många elever till aulan.

 Det är viktigt att engagera unga människor i de här frågorna. Jag tror även att vi har mycket att lära av de unga i de här, de är kreativa och vet hur samhället fungerar, säger rektor Jenny Nordström.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.