Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Norrtälje kommun inför vikariepool för förskolan

14 maj 2019

Nu kommer det att bli lättare att få in vikarier i förskoleverksamheten. Till en början kommer det handla om 5-10 heltidsanställda. – Vi har sett att det finns ett stort behov av en vikariepool och det här kommer också att skapa en trygghet ute i våra förskolor, säger ordförande för barn- och skolnämndens, Robert Beronius (L).

Efter att ha varit ett av Liberalernas vallöften, tog barn- och skolnämnden i början av maj beslutet att inrätta en vikariepool. Under hösten 2019 beräknas en vikariepool successivt införas i barn- och utbildningsförvaltningen.

– Vikariepoolen kommer att underlätta en kontinuitet i förskolans bemanning vilket medför att såväl barn, vårdnadshavare som personal känner igen de vikarier som stärker upp verksamheten, säger Robert Beronius.

Med ett smart digitalt arbetssätt blir det enkelt och lätt för både verksamheten som önskar vikarie och vikarien. Förfarandet som man har idag där man ringer in vikarier undviks. Dessutom blir de fast anställda vikarierna ”kända ansikten” i kommunen, vilket skapar trygghet. 

I startskedet kommer vikariepoolen bestå av barnskötare och måltidspersonal. På sikt är det tänkt att den även ska ha förskollärare och personal inom grundskolan. 

Vikariepoolen är en förstärkningsstyrka, så de förskolor som redan har inarbetade vikarier, som redan vet hur kommunens verksamhet fungerar, kommer kunna fortsätta med dem på samma sätt som tidigare.  

Vikariepoolen startar successivt under oktober/november för att vara fullt införd under första kvartalet 2020. Utvärdering sker efter sex månader.

– Alla förskolor kommer att kunna dra nytta av ett det finns en vikariebank, men fördelarna är kanske mer uppenbara ju mindre en förskola är. Ju mindre en förskola är, desto mer sårbar är den för oplanerad frånvaro. Införandet av en vikariebank är alltså också ett sätt att kvalitetssäkra verksamheten på våra mindre förskolor, säger Robert Beronius.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.