Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

"En sommar för alla" blir Mitt Lov

13 maj 2019

Under sommarlovet kommer det att erbjudas en lång rad familjeutflykter där sommarlovslediga barn kan ha kul med syskon och föräldrar. Det som tidigare gick under namnet ”En sommar för alla” går nu in under Mitt Lov. Några exempel är utflykter till vikingabyn Storholmen, Marholmen, utomhusbadet och mycket annat.

Sedan några år förser staten kommunerna med pengar för att säkerställa att barn kan ta del av kostnadsfria lovaktiviteter. Tanken är att alla barn ska ha möjlighet att göra roliga saker under loven, oavsett vilka ekonomiska eller fysiska förutsättningar de har i övrigt.

Sedan 2018 jobbar Norrtälje kommun med lovaktiviteter under det samlande namnet Mitt Lov. Förra sommaren arrangerades roliga lovaktiviteter under både Mitt Lov och ”En sommar för alla” (som startade 2017), men den här sommaren går alla aktiviteter in under samma namn, det vill säga Mitt Lov.

- Vi vill att det ska vara enkelt för barnen och föräldrarna att veta vad som finns att välja mellan. Vi vill inte att de ska riskera att missa spännande saker på grund av olika beteckningar, säger Mikaela Martinsson, kommunens samordnare för Mitt Lov.

Alla Mitt Lov-aktiviteter är kostnadsfria, men vissa av aktiviteterna har begränsat antal platser vilket betyder att den som vill delta måste anmäla sig i förväg för att vara säker på att få vara med. Bland annat kommer de familjeutflykter som arrangeras i sommar att vara begränsade i antal deltagare, eftersom det oftast innebär transport med buss.

- Den här sommaren har vi valt att fokusera på utflykter inom kommunen, eftersom vi tycker det finns så mycket häftigt och roligt att se och göra i vår egen kommun. Bland annat kommer vi att ha utflykt till Vikingabyn Storholmen, vi åker också till Marholmen och gör flera turer till utomhusbadet i Hallstavik, säger Mikaela Martinsson.

Sommarens program håller just nu på att ta form, och från och med den 23 maj kan du anmäla dig till det du vill vara med på via kalendariet för Mitt Lov.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.