Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm

Nu monteras bassängen i dagvattenanläggningen

28 maj 2019

Arbetet med dagvattenanläggningen fortskrider och nu monteras sedimenteringsbassängen. – En sedimenteringsbassäng är en bassäng som man bygger för att hantera dagvattnet, säger Joachim Agerfalk, platschef NCC.

I Norrtälje Hamn ska det byggas två dagvattenanläggningar som ska göra Norrtäljeviken renare. Arbetet med den västra dagvattenanläggningen fortskrider. Arbetet inleddes med pålning i vattnet, därefter har ett balksystem monterats och dagvattenrör har lagts på plats. Nu pågår monteringen av sedimenteringsbassängen.

– En sedimenteringsbassäng är en bassäng som man bygger för att hantera dagvattnet. Man leder in dagvattnet i sedimenteringsbassängen där det går genom sektioner och där fördröjs dagvattnet. Partikelbundna föroreningar sedimenteras i bassängen för att sen rena dagvattnet innan man släpper ut det i Norrtäljeån, säger Joachim Agerfalk, platschef på NCC. 

Dagvattenanläggningen är ungefär 120 meter lång, totalt 800 kvadratmeter. Själva bassängen rymmer 4 400 kubik. 

– Efter att sedimenteringsbassängen är klar ska vi göra ett bryggdäck av den här utbyggnaden. Precis som vi gjort längre in mot Roslagsgatan, säger Joachim Agerfalk.

Själva bassängen är färdig i mitten av juni men dagvattenanläggningen kommer inte tas i bruk förrän senare i år. 

Om dagvatten

Dagvatten är det regn- och smältvatten samt dräneringsvatten som leds bort från tak, gator, parkeringar och andra hårdgjorda ytor. 25% av dagvattnet som kommer från ett avrinningsområde på 56 hektar kommer omhändertas i reningsanläggningen som byggs nu, medan 75% omhändertas i en större dagvattenanläggning i Galären som byggs i ett senare skede.

Förutom hamnen som är cirka 15 procent av upptagningsområdet kommer även vattnet komma från områden vid Roslagsgatan, Krukmakargatan, Hamnvägen samt delar av Gransäter.

Bassäng monteras i dagvattenanläggningen

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.