Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bokbåten kommer till ny hållplats

3 maj 2019

På måndag får öborna finbesök. Då kommer bokbåten och lägger till på olika bryggor runt om i kommunen. I vår har en ny hållplats lagts till.

Måndagen den 6 maj lämnar bokbåten Nybrokajen för en vecka i Stockholms skärgård. Nu ska öbefolkningens behov och önskemål om bra och intressant litteratur tillgodoses. Ombord finns cirka 3000 böcker att botanisera bland och lånetiden är generöst tilltagen – båten kommer inte tillbaka förrän efter sommaren.

Vårens tur är utökad med en hållplats. Första stopp blir den här gången Löparö, dit båten kommer klockan 09.00. Sedan ser turlistan ut som tidigare, med i tur och ordning Arholma, Gräskö, Norröra, Söderöra och vid önskemål även Svartlöga.

Bokbåten är ute en vecka, och verksamheten görs i samarbete mellan fyra kommuner: Norrtälje, Österåker, Haninge och Värmdö. Ombord finns bibliotekarier från de olika kommunernas bibliotek, och de hjälper låntagarna ombord.

Så här ser turlistan ut för Norrtälje kommuns del:

Löparö, ångbåtsbryggan 09.00-09.30, Arholma 12.00-12.45, Gräskö 13.45-14.15, Norröra 14.45-15.15, Söderöra 15.45-16.15, Svartlöga 17.00-17.30  (Svartlöga angörs endast via kontakt per telefon under dagen. Ring 0176-71379 för att säkra att bokbåten åker ut).

Här hittar du hela turlistan.

Mer information:

Läs mer om bokbåten

Vill du låna på biblioteksbussen? Här hittar du mer info.

Läs också reportage och se filmen: Bokbåten binder ihop kommunen

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.