Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Stor bredd och spännande nyheter på påsklovet

17 april 2019

Det är dags för påsklov och Mitt Lov-personalen står redo att ta emot alla lovlediga barn som är sugna på att göra nåt kul. En sak du inte får missa är testa att flyga drönare.

Mitt Lov startade under 2018 som en nysatsning för lovaktiviteter runt om i kommunen. Såväl i de stora som i de mindre orterna erbjuds aktiviteter för lovlediga barn och utbudet sträcker sig från dans, konst och annan kultur till friluftsliv, äventyr och sport av alla slag. Tanken är att det ska finnas nåt för alla. 

Nu är det som bekant dags för påsklov och ledigheten startar redan med en rad aktiviteter under skärtorsdagen. Ett exempel på det är Norrtälje museers påskpyssel i Roslagsmuseets park, där besökarna dessutom kan få lära känna en riktig, levande höna. Ett annat exempel är Pimpa kvasten - fixa din påskkvast på Norrtälje stadsbibliotek.

En tradition som håller i sig är den så kallade Påskjakten, där det gäller att först leta reda på de kluriga frågor som är utspridda över centrala Norrtälje stad, och sedan klura ut svaren på dessa frågor. Men årets påsklov bjuder även på några spännande nyheter, som exempelvis drönarflygning. 

- Barnen kommer att få prova på att flyga drönare både i Rimbo, Hallstavik och Norrtälje stad. Det är riktiga drönare man får testa, inga leksaker, så det blir spännande. Först får barnen en liten grundkurs i hur det funkar, och om det går bra kan man också testa att flyga en bana med lite hinder. Det är anmälan till den här aktiviteten, men det finns fortfarande platser kvar, så missa inte det! 

Det säger Mikaela Martinsson som är samordnare för MItt Lov på Norrtälje kommun. Hon är nöjd med utbudet i årets påkslovsprogram och lite extra nöjd är hon med att det är en extra stor bredd på programmet i år. 

- Det är kul att vi fått in mer friluftsliv på programmet den här gången. Bland annat har vi vildmarkssafari på Samstorps gård, vilket är spännande. Just den aktiviteten är redan fullbokad, men den kommer att komma tillbaka under sommarlovet, så då finns det en ny chans, säger Mikaela Martinsson. 

- Gillar man friluftsliv finns det en annan aktivitet som också är kul. Vi gör en utflykt till Billinge gård, där man får titta på djuren, som lamm och kossor, och så får man provsmaka deras egen yoghurt på plats, fortsätter hon. 

Aktiviteter som är särskilt anpassade för barn med särskilda behov finns också på schemat. Här kan barn välja mellan yoga, crossfit och bangolf. 

De flesta aktiviteter är drop in på, men några kräver anmälan, eftersom det är begränsat antal platser. Missa inte chansen att vara med! Kolla in Mitt Lov-kalendern här och anmäl dig till det som verkar roligast! 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.