Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nu tas spadtaget för nya badhuset

4 april 2019

Nu startar bygget av det nya badhuset i Hallstavik. Den 10 april klockan 12.00 tar kommunalrådet Bino Drummond officiellt första spadtaget. Kom och fira byggstarten!

När sommarsäsongen är slut i augusti 2020 är det dags att öppna det nybyggda badhuset i Hallstavik. Onsdagen den 10 april är kommunstyrelsens ordförande Bino Drummond på plats för att ta det officiella spadtaget för bygget. Detta sker klockan 12.00, och då kan du vara med och fira byggstart med lite fika på plats vid utomhusbadet, där det nya badhuset ska ligga.

Gamla badhuset firas - och ett nytt byggs
Det gamla badhuset i Hallstavik fyller 80 år i år, och kommer att firas i oktober. Dess livslängd har varit över förväntan, men nu är det dags att flytta verksamheten till en modern simhall.

Det nya badhuset kommer att ha en 25-metersbassäng med fyra simbanor. Djupet på bassängen kommer att gå från 90 centimeter till 190 centimeter och temperaturen kommer att ligga på 26-27 grader. Badgästen tar sig steg för steg ned i vattnet via en stenlagd trappa bakom simbanorna. Banorna och trappan skiljs åt av en låg mellanvägg där simtränande entusiaster kan skjuta ifrån vid sina voltvändningar. 

25-metersbassäng och barnpool
Utöver 25-metersbassängen finns en mindre barnpool, som håller cirka 30 grader. Det finns bastu både inne på herrarnas och damernas omklädningsrum, fem duschar per avdelning samt plats för 22 skåpmoduler. Exakt antal skåp beror på vilken modell som väljs i ett senare skede, när interiören ska upphandlas. Det finns exempelvis hela, halva och zätaskåp att välja mellan.

Den som inte känner sig bekväm med att duscha eller byta om i sällskap med andra kan göra det privat, utan att behöva välja damernas eller herrarnas. Inne på handikapptoaletterna finns både dusch och skåp för den som behöver privat utrymme.

- Det är kul att vi bygger ett nytt modernt badhus med 25-metersbanor där kanske simklubbar kan lägga sina träningstillfällen. Eftersom det gamla badhusets bassäng är 16 meter har vi inte haft nån simklubb i Hallstavik. Det kanske skapas en när det nya badhuset öppnar, säger Tim Greneby, chef för kommunens badverksamhet.

Vattenfys och simskolor
Verksamheten som finns idag kommer även att finnas på nya badet, som exempelvis vattenfys av olika slag, simskolor både på dagtid för skolorna runtom Hallstavik, samt simskolor på kvällstid. Inne i badhuset kommer det också att finnas en cafeteria.

Det nya badhuset blir alltså granne med utomhusbadet och här finns också en folkhälsopark och skatepark samt tennisbanor.

Badhuset kostar 57 miljoner att bygga. Om förändringar av gång- och cykelväg samt inventarier till badet räknas in landar summan på 61,7 miljoner.

Frågan om öppettider, priser och bemanning besvaras längre fram, då kultur- och fritidsnämnden ska fatta beslut om sådana saker.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.