Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kommunalrådet startade badhusbygget i Hallstavik

10 april 2019

Ett 50-tal besökare valde att trotsa det ogästvänliga vädret och var med om det historiska spadtaget för bygget av Hallstavik nya badhus.- Vi är fantastiskt glada över att vi får ett nytt badhus här i Hallstavik, sa kommunstyrelsens ordförande Bino Drummond (M) på onsdagen.

Aprilvädret visade sig från sin allra sämsta sida på onsdagen då bygget av det nya badhuset i Hallstavik officiellt sattes igång. På en ceremoniell grushög tog kommunstyrelsens ordförande Bino Drummond (M) det första spadtaget tillsammans med kommunens badchef Tim Greneby samt entreprenören Credentias arbetschef Simon Hellström.

Trots det eländiga vädret och bitande vindar hade ett 50-tal besökare valt att vara med vid detta historiska ögonblick. Av dessa kom ett 20-tal från närliggande förskolor och nästa generations badbesökare samsades vid fikat med dagens flitiga badgäster.

- Det är på tiden att det blir av. Det nuvarande badet är 80 år gammalt och det har tjänat många olika kommuner väldigt väl under väldigt lång tid, och därför är det jätteroligt att vi idag i det här urusla vädret kan ta ett första spadtag så att vi kan få ett nytt bad på plats här i Hallstavik, sa Bino Drummond i samband med byggets officiella start.

- Från vår sida, och från alla politiker som har deltagit i de här besluten, tror vi att det kommer att bli ett rejält lyft för Hallstavik. Vi är fantastiskt glada över det här. Jag vill rikta ett stort tack till min företrädare Ulrika Falk som var kommunstyrelsens ordförande och den som initierade det här projektet tillsammans med det förra styret, fortsatte Bino Drummond innan han greppade spaden.

Kommunalrådet stannade kvar efter spadtaget och deltog i det gemensamma fikat i snålblåsten efteråt. Många av deltagarna undrade vad som kommer att hända med det nuvarande badhuset, som alltså i höst firar 80 år. Drummond bollade tillbaka fråga: ”ja, vad skulle ni själva vilja ha?”

Att denna fråga engagerar råder ingen tvekan om. Förslagen haglade, och det bjöds på allt från bowling till padeltennis och vanlig gympahall.

Vad som händer med nuvarande badhus kommer alltså att beslutas längre fram.

Det nya badhuset kommer att stå klart intill utomhusbadet och skate- och aktivitetsparken efter sommaren 2020. Då är det åter dags för en ceremoni, när badhuset ska invigas med pompa och ståt.

Förhoppningsvis i lite bättre väder.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.