Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Skapandet i fokus under hantverkslördag

13 mars 2019

Är du hantverksfrälst eller nyfiken på att börja skapa? Då är hantverkslördagen något för dig. Den 16 mars bjuder vi in till en dag i skapandets tecken på Norrtälje stadsbibliotek.

Under dagen kan du delta i workshops inom olika hantverk som broderi, pärlning och täljning. Det hålls också workshops för barn i amigumi och nuigurimi (små figurer i filttyg). 

Det är första gången biblioteket anordnar en hantverksdag. 

– Syftet är att låta besökarna få prova på och lära sig nya saker, att inspirera till det egna skapandet, säger Louise Gladnipa, enhetschef på Norrtälje stadsbibliotek.

Hur kom ni på idén?

– Jag och en kollega är intresserade av handarbete och märker av att det är en ökande trend som dessutom lockar allt fler yngre människor. Detta ville vi fånga upp och erbjuda ett program både för nybörjare och hantverksfrälsta, säger Louise Gladnipa.

Förutom workshops kan man lyssna på inspirerande föreläsningar.

– Textilkonstnären Renée Rudebrant håller både i en föreläsning och en workshop i broderi, man kan också se en utställning med några av hennes verk på stadsbiblioteket mellan 11/3 och 23/3. Julia Skott tror jag kommer bli intressant att lyssna på. Hon är både keramiker och stickare och har både skrivit böcker och gör poddar på ämnet.

Hantverkslördag äger rum på Norrtälje stadsbibliotek den 16 mars klockan 11-15.30. Fri entré.

Här kan du föranmäla dig till lördagens workshops.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.