Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sista chansen söka kommunens bidrag

27 mars 2019

Förra året delade kommunen ut 17 miljoner kronor i olika bidrag. Just nu är ansökan öppen i en rad bidragskategorier – missa inte chansen att ta del av pengarna. Sista ansökningsdag är måndagen den 1 april.

Norrtälje kommun har över 200 bidragsberättigade föreningar och delar ut över 17 miljoner kronor i olika former av bidrag och stipendier varje år.

Några av de mer kända utnämningarna är barn- och ungdomsstipendiet, kulturstipendiet samt kulturpriset. Det finns dock pengar att hämta i en rad andra kategorier. Ett exempel är projektbidrag. Här kan barn- och ungdomsföreningar ansöka om pengar som är öronmärkta till ett specifikt projekt, som föreningens årsmöte fattat beslut om.

Vid nämndens möte i maj 2018 beslutade kultur- och fritidsnämnden att dela ut 153 500 kronor i olika projektbidrag.

Norrtälje segelsällskap beviljades 100 000 för att genomföra ett projekt med parasegling som ska få fler med funktionshinder att kunna segla. Rånäs 4H fick 43 500 för att genomföra lovaktiviteter i en kostnadsfri sommaridrottsskola. Även Rimbo Tennisklubb fick ta emot projektbidrag för verksamhetsåret 2018. Föreningen fick 10 000 för att genomföra projekt med padeltennis i Rimbo.

Just den här bidragskategorin delades ut första gången för verksamhetsåret 2016, då sammanlagt 170 000 kronor fördelades till olika typer av projekt. Bland mottagarna det året fanns Färsna 4H, som fick 79 000 kronor för bland annat djur- och naturaktiviteter för barn och ungdomar med funktionshinder.

Läs mer om alla bidrag och stipendier här

Tidigare artiklar:

Bidrag gjorde nytta för biodlarföreningen

Hon fick kulturstipendiet: "Skönt att känna stödet"

Så kan ni snuva Roslagsbro på barn- och ungdomsstipendiet 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.