Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Så fixar du laddplats – informationskväll 19 mars

12 mars 2019

Funderar du på att skaffa elbil och undrar hur den ska laddas? Kom på vår informationskväll den 19 mars, så får du veta hur du fixar en laddplats vid ditt småhus eller vid din bostadsrätt.

Fixa laddplats

Den bästa laddplatsen är bilens ordinarie parkeringsplats – att ladda under natten är enkelt och bekvämt. För dig som vill köpa elbil uppstår frågor om vad som krävs, vad det kostar och hur du ska gå tillväga för att installera en laddplats där du bor.

För att ge svar på frågor om elbilanvändning i en landsbygds- och skärgårdskommun håller vi en informationskväll om hur man fixar laddplats som passar för de enskilda behoven.

Uppdatering 2019-03-19:

Det kommer att finnas elbil-leverantörer på plats, så att du kan provköra och ställa frågor om elbilar.

Tid: Tisdag den 19 mars (Se separata tider i programmet nedan.)

Plats: Campus Roslagen, hörsal Sjösala

Adress: Evert Taubes gata 1, Norrtälje


Föreläsare under kvällen är:

Eva Jernnäs, energi- och klimatrådgivare från Vaxholms- och Österåkers kommuner
och
Ruth Meyer, energi- och klimatstrateg från Danderyds kommun.

På plats finns också olika leverantörer av laddutrustning, som ställer ut på en minimässa för att visa olika produkter och lösningar, samt kommunens opartiska energi- och klimatrådgivare, för att svara på frågor.

Program:

17.00-19.00 - Utställning och mingel

17.30-18.00 - Seminarium för småhusägare

Allt fler småhusägare installerar laddplatser. Har du eget garage, carport eller parkering intill husvägg är det oftast enkelt att fixa laddplats. Under seminariet får du information om vad du bör tänka på vid inköp och installation av laddplatser med normalladding till småhus.

Du har också möjlighet att ställa frågor under och efter seminariet.

18.15-19.30 - Seminarium för bostadsrättsföreningar

För dig som bor i lägenhet och vill köpa elbil uppstår frågor till fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse om vad som krävs för att fixa laddplats, vad det kostar och vem som ska betala. För att underlätta och guida på vägen

Det blir också samtal på scenen med Lars-Åke Hansson från Brf Brunnsviken, som berättar om resan från tanken om att använda solenergi till driftsatta solceller i föreningen.

Före, under och efter de båda seminarierna kommer det att finnas möjlighet att ställa frågor till föreläsarna och till Norrtälje kommuns energi- och klimatrådgivare Klas Granström.

Klicka här för att komma direkt till anmälan för att gå på seminariet.

På kommunens hemsida kan du också läsa mer om vårt arbete för minskad klimatpåverkan för hushåll, små och medelstora företag, bostadsrättsföreningar eller andra organisationer.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.