Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nu startar bygget av kulturscenen i Rimbo

4 mars 2019

Om ett år ska den stora kulturscenen i Rimbo vara färdig. Den nya arenan öppnar dörrarna för en ny typ av kulturevenemang i kommunen.

Kulturscenen i Rimbo kommer att ge plats för musik- och teaterarrangemang som kommunen tidigare tvingats säga nej till, på grund av brist på lämplig arena. Den nya scenen uppfyller önskemålen från bland andra Riksteatern och kommunens invånare kan därför se fram emot ett rikare kulturutbud när scenen är på plats, om ett år.

Detaljerna är på plats
De sista pusselbitarna är nu på plats och därmed kan bygget påbörjas. De sista detaljerna har handlat om akustik, ljud, ljus och kabeldragningar samt alla små detaljer som måste sitta perfekt för att scenen ska optimeras för verksamheten.

Enligt en preliminär tidsplan påbörjar entreprenören Credentia markarbeten under mars månad och sedan kommer bygget att pågå till och med februari 2020, då kultur- och fritidskontoret kan flytta in och börja inreda för framtida evenemang.

- Det är ett väl genomtänkt bygge. Det finns plats för 350 personer i publiken, det blir ingångar från två olika håll, väl placerade publikplatser för rullstolar. Det blir en stor foajé där man kan ställa ståbord, ett pentry för att förbereda serveringar. Det blir en enkel lösning för transporter som kan ske utan bryggor och trappor, det är väl genomtänkt.

Det säger Eva Rosén Lundqvist, kultursekreterare på Norrtälje kommun, som varit med i planeringen av scenen från kommunens sida.

Extra pengar från fullmäktige
Rimbo kulturscen blir en del av Rimbo nya skola, där bygget påbörjades före sommaren 2018. Planerna var att dessa båda projekt skulle löpa parallellt, men kulturscenen försenades ett halvår på grund av att kommunfullmäktige behövde skjuta till extra investeringsmedel för bygget.

När bygget av kulturscenen nu kan börja är nästa steg parkeringsplatser. Det ska anläggas 259 platser intill skol- och scenbyggnaden samt intilliggande sporthall.

- Vi väntar nu bara på bygglov och sen sätter vi igång med parkeringsplatserna, säger kommunens projektledare Roger Karlsson.

Därefter är det dags att se över planen för skolgården. Barn- och utbildningsnämnden fattar beslut om hur gården ska utrustas innan denna del av projektet kan påbörjas.

Rimbo skola väntas vara klar i slutet av 2019 och tas i bruk vårterminen 2020. Kulturscenen väntas vara klar i februari 2020.

Kommunen fattade 2017 beslut om att bygga kulturscenen i anslutning till nya skolan, efter förslag och idé från lokala aktörer och föreningar. Sedan dess har scenbygget successivt utvecklats, och nu är det alltså dags för byggstart.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.