Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Norrtälje kommun inrättar äldreombudsman

14 mars 2019

Nu tillsätter Norrtälje kommun en äldreombudsman som kommer bevaka frågor som rör kommunens invånare över 65 år och förstärka deras ställning i samhället. Det kan handla om tillgänglighet, livslångt lärande och hur vår kommun är anpassad till just denna målgrupp.

– Det är en jätteviktig roll och vi i Allians för Norrtälje är stolta över att vi nu kan inrätta en äldreombudsman. Den kommer att belysa denna målgrupps intressen, behov och inte minst möjligheter. Det här är en resurs för våra invånare, våra verksamheter och civilsamhället, säger Bino Drummond (M), kommunstyrelsens ordförande.

Äldreombudsmannens uppgift är att intressebevaka de äldres frågor och de med behov av tillgänglighet och hur vår kommun är anpassad till dessa målgrupper.

Bild på Madeleine Rietschel, äldreombudsman.

Madeleine Rietschel, äldreombudsman (bilden).

Äldreombudsmannen kommer att arbeta för att kommunen tar hänsyn till de äldres perspektiv genom att strategisk arbeta för att beslut som fattas i kommunen, även tar hänsyn till dessa målgruppers behov. Äldreombudsmannen arbetar också med att informera, ge råd och vägleda och kan vid behov även skicka frågor vidare till berörd tjänsteman eller organisation som kan ge svar på din fråga.

– Jag kommer att arbeta för våra äldre invånares behov med bland annat fokus på tillgänglighetsfrågor i kommunens verksamheter och med civilsamhället. I mitt uppdrag ingår även att bevaka våra nationella minoriteters frågor, säger Madeleine Rietschel, som kommer bli kommunens äldreombudsman med start i april.

Äldreombudsmannen har en oberoende ställning i kommunen gentemot nämnder och förvaltningar. I ansvarsområdet för ombudsmannen ingår hela kommunen, såväl Kommunalförbundet för sjukvård och omsorg i Norrtälje kommun som vårdbolaget Tiohundra, Roslagsbostäder, Norrtälje Energi, Campus Roslagen, Kommunala pensionärsrådet och Kommunala funktionsområdet. Beslut om att inrätta en äldreombudsman fattas av Kommunstyrelsen den 1 april.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.