Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Kulturtipset: Det händer i veckan

22 mars 2019

Norrtälje kommun levererar årligen en lång rad kulturprogram, och varje vecka händer nåt spännande. Den här helgen är det exempelvis vernissage för en ny utställning på Norrtälje konsthall, på måndag blir det författarbesök och finsk filmklubb. Och mycket mer.

Vernissage: Henrik Kleppe Worm-Müller

Lördag 23 mars kl 15.00, Norrtälje konsthall

Henrik Kleppe Worm-Müller bor och arbetar i Oslo, Norge. Hans måleri har en nära relation till naturen. Många gånger ser vi influenser från sekelskiftesmåleriet. I hans målningar finns en strävan och en längtan att se världen som en harmonisk plats, men han gör det med komplexa känslor och olika sätt att tolka. Han upphör aldrig att ge betraktaren små överraskningar och utmaningar.

 

Finsk filmklubb: Olavi Virta – en oförglömlig röst

Måndag 25 mars 15.00, Folkets Hus Norrtälje

Olavi Virta – En oförglömlig röst skildrar en av Finlands mest framgångsrika sångare genom tiderna. Olavi Virta (1915–1972), spelad av Lauri Tilkanen var en man med en unik röst och karisma, och som tog sin samtid med storm. Hans dröm om en musikkarriär avbröts av vinterkriget men han lyckades ändå ta sig från fattigdom till toppen. Olavi Virta blev en älskad uppträdare och underhållare både på estrader och i filmer, men hans struliga privatliv ledde till slut till att han förlorade allt utom sin sångröst.

 

Författarbesök: Catharina Ingelman-Sundberg

Måndag 25 mars kl 19.00, Hallstaviks bibliotek

Författaren Catharina Ingelman-Sundberg berättar om sin senaste bok Krutgummor på krigsstigen (2018) och sitt författarskap. Hon har arbetat som marinarkeolog, museiintendent och vetenskapsjournalist på Svenska Dagbladet i 20 år. Hon har skrivit faktaböcker och två historiska trilogier, en som utspelar sig på vikingatiden och en på 1300-talet. En mer humoristisk serie inleddes med Kaffe med rån med äldre människor i huvudrollen. Med sin senaste bok inleder hon något nytt.

 

 

Jazzkväll med Antonias Fattiga Riddare

Torsdag 28 mars kl 19.30-22.00, Lily's Kök & Bar, Kyrkog. 8, Norrtälje

Bandet spelar New Orleansjazz, karibiska rytmer, valser m.m. Antonia Benson, piano/dragspel, Peter Kjellin, trumpet, Hasse Ling, saxofoner/sång, Jacob Ullberger, bas/gitarr/banjo/sång. Inträde medl. 100 kr, icke medl. 150 kr. Tel. Lily's Kök & Bar 0176-225444

 

 

Drömworkshop med Hannah Arnesen

Lördag 30 mars kl 12.00, Hallstaviks bibliotek 

Konstnären och bilderboksförfattaren Hannah Arnesen läser ur sin bok På natten flyger vi. Sedan vill hon ha hjälp att göra en ny bok. Vad drömmer du om? Vi lyssnar, tittar och skapar.
Ålder: 4–7 år.  Anmälan till: silvana.lotz@norrtalje.se

 

 

Vernissage: Hemvärnsliv på Väddö skjutfält

Lördag 30 mars kl 11.00-13.00, Väddö bibliotek

Vad händer på Väddö skjutfält? Anna Stepanova kommer från Edsbro och studerar reportagejournalistik på Tollare Folkhögskola. Hon är också hemvärnssoldat. Med sin utställning vill hon visa vad som händer på Väddö skjutfält när hemvärnet övar. En hel del av hemvärnets utbildningar bedrivs på Väddö Skjutfält. Skjutfältet drivs idag av Amfibieregementet som ligger på Berga i södra Stockholm. Utställningsperiod 1 april–30 april.

 

Konsert: Viktoria Tolstoy & hennes eget band

Söndag 31 mars kl 15.00, Folkets Hus Norrtälje

Vid detta unika tillfälle får vi lyssna på Viktoria Tolstoy och hennes band, tillsammans med hennes pappa Erik Kjellberg på vibrafon. De kommer att bjuda på en del originallåtar skrivna av Erik och även ett pärlband av välkända standardlåtar. Bandmedlemmar: Krister Jonsson gitarr, Mattias Svensson bas, Rasmus Kihlberg trummor. Biljettpris: 200 kr medlem, 250 kr icke medlem.

Här hittar du hela kalendariet och alla kulturevent som händer  inom kulturområdet.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.