Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

"Fint att känna stödet från min hemkommun"

14 mars 2019

Elsa Blomberg är en av de unga konstnärer som fått ta emot Norrtälje kommuns kulturstipendium. Pengarna gjorde det möjligt för henne att gå färdigt sin utbildning.

Det var 2017 som Elsa Blomberg tillsammans med Felix Christiansson fick ta emot Norrtälje kommuns kulturstipendium. De fick 20 000 kronor var, och för Elsas del var det avgörande för att hon skulle kunna fortsätta utbildningen inom skulptur på Konstskolan Idun Lovén, då hon inte hade möjlighet till studiemedel under sitt andra år.

- Eftersom stipendiet täckte hela studieavgiften på 16 000 kr så kunde jag jobba mindre och i stället tillbringa mer tid i skolan på konstnärliga arbeten, vilket jag nu i efterhand kan se var extremt viktigt för min utveckling, säger Elsa Blomberg om vad stipendiet betytt.

Uppmuntran och bekräftelse
Utöver den ekonomiska hjälp som stipendiet innebar så var det också en bekräftelse på hennes konstnärskap och en uppmuntran att fortsätta på den inslagna vägen.

- Det var så fint att känna det stödet och förtroendet från min hemkommun. Det gjorde dessutom att jag fick upp ögonen för möjligheten att söka olika typer av stipendier. Förra sommaren sökte och fick jag därför ett stipendium från Summer Academy Venice, som gav mig möjligheten att gå en två veckor lång skulpturkurs i Venedig, säger Elsa.

Har sökt olika utbildningar
Just nu jobbar hon med en rad olika konstprojekt och har sökt några utbildningar, som startar i höst. Än så länge har hon inte fått svar och vet därför inte om hennes nästa steg i konstnärskarriären blir Konstfack, Kungliga Konsthögskolan eller kanske rentav Calarts i Kalifornien eller Städelschule i Frankfurt. Oavsett vilket så har stipendiet från Norrtälje kommun hjälpt henne en bit på vägen.

Är du på väg in i en konstnärlig utbildning, eller i färd med att starta ett nytt konstprojekt? Då kanske Norrtälje kommuns kulturstipendium kan vara nåt för dig. Missa inte chansen att söka, senast den 1 april. (Läs mer här om vilka regler som gäller för kulturstipendiet.)

Tidigare artikel: Kommunen delar ut miljoner i stipendier och bidrag – missa inte att söka.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.