Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Det här händer på kulturfronten

15 mars 2019

Norrtälje kommun satsar stort på kulturevenemang runt om i kommunen. Här nedan hittar du några exempel på vad som händer inom den närmaste tiden, både från kommunens sida och från andra arrangörer. Missa inget kul!

 

Invigning: Drömsällskapet - Den vita teatern

Fredag 15 mars kl 18.00, Norrtälje konsthall: Invigning av utställningen Drömsällskapet - Den vita teatern. Drömsällskapet är en löst sammansatt grupp av konstnärer från Stockholm som har träffats sedan 2016 och diskuterat nattliga drömmar, både som privat företeelse och inom den egna konstnärliga praktiken.

Norrtälje Countrybrudar på Väddö

Lördag 16 mars kl 19.00, Haga Turistgård, Älmsta:  Väddö Musiksällskap satsar nu på att bredda verksamheten och inleder säsongen med en countrykväll. Norrtälje Countrybrudar består av Ester Årman-Wallmyr, sång och trummor, Michaela Stridbeck, sång och gitarr, Ellinor Videfors, sång och bas. De är alla bra sångerskor och musikanter som kommer med vackra och stillsamma arrangemang av countrylåtar, covers och egna låtar. De gjuter liv i en äkta country med sånger om livets skiftningar från den ljusa kärleken till den mörkaste svärta. Välkomna till en härlig countrykväll med Roslagens svar på den berömda sångtrion Linda Ronstadt, Dolly Parton och Emmylou Harris! 

Hantverkslördag 16 mars 2019

Lördag 16 mars kl 11.00-15.30, Norrtälje stadsbibliotek: Norrtälje bibliotek bjuder in till en dag i skapandets tecken. Kanske är du redan hantverksfrälst eller bara nyfiken, alla är välkomna! Vi erbjuder workshops inom olika hantverk samt inspirerande föreläsningar i ämnet. Här bjuds bland annat på aktiviteter om broderi, täljning, stickning och så vidare. Här kan du läsa mer och föranmäla dig till workshops.  

Drömworkshop med Hannah Arnesen

Lördag 16 mars kl 13.00, Rimbo bibliotek: Konstnären och bilderboksförfattaren Hannah Arnesen läser ur sin bok På natten flyger vi. Sedan vill hon ha hjälp att göra en ny bok. Vad drömmer du om? Vi lyssnar, tittar och skapar. Ålder: 4–7 år.  Anmälan: hanna.tjernqvist-rhodin@norrtalje.se

 

Global Karneval

Söndag 17 mars kl 15.00, Folkets Hus Norrtälje: Jazztrion Fri Luft har skapat en föreställning där barnen får improvisera, sjunga, dansa och prova instrument med musikerna. De vill tänja på gränser och testa hur till exempel Pippi Långstrump låter som indisk raga? Beethoven i reggaeversion? Markus & Martinus som fuga eller varför inte Abba i balkanskrud?  Medverkande musiker: Jonas Lindeborg trumpet, Staffan Findin trombon, Andreas Andersson barytonsaxofon. Från 4 år. Entré 100 kr/familj. Förköp på Norrtälje turistbyrå.

 

Hallstaviks bruks- och industrisamhälle

Söndag 17 mars kl 14.00-15.30, Hallsta Pappersbruk: Under våren ges du möjlighet att få lära dig mer om tre av kommunens historiska industrimiljöer som utsetts till riksintresseområden för kulturmiljövården. Föreläsningar och visningar som på plats berättar om industrimiljöernas historia och vad som gör att just dessa har utsetts till riksintresseområde. Vi ses i receptionen, Grind C. Guide: Håkan Lundén.

 

Norrtälje Världspoesikväll

Torsdag 21 mars kl 19.00-21.00, Norrtälje stadsbibliotek: Världspoesidagen inrättades av UNESCO år 1999 för att uppmuntra till att läsa och skriva poesi. I vår firar Norrtälje stadsbibliotek ”Norrtälje världspoesikväll” med poeter, bokbord och DJ. Det blir två timmar av unika röster i poetisk samklang. Bland de medverkande finns Kennet Klemets, Sofia Rapp Johansson och Tom Hedlund.

 

Vernissage: Henrik Kleppe Worm-Müller Journey

Lördag 23 mars kl 15.00, Norrtälje konsthall: Henrik Kleppe Worm-Müller bor och arbetar i Oslo, Norge. Hans måleri har en nära relation till naturen. Många gånger ser vi influenser från sekelskiftesmåleriet. I hans målningar finns en strävan och en längtan att se världen som en harmonisk plats, men han gör det med komplexa känslor och olika sätt att tolka. Han upphör aldrig att ge betraktaren små överraskningar och utmaningar.

Här hittar du fler evenemang och större kulturutbud.

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.