Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bidrag gjorde nytta för biodlarförening

23 mars 2019

Ett bidrag från kommunen kan göra stor skillnad för en liten förening. Förra året blev Norrtäljeortens biodlarförening bidragsberättigad, och fick ta emot 5 000 kronor från kommunen. I år har de lämnat in en ny ansökan.

Norrtäljeortens biodlarförening fanns redan 1915 men ombildades 1923 och har alltså haft verksamhet i över hundra år. Det var dock först 2018 som de formellt blev registrerade som en bidragsberättigad förening hos kommunen, efter att ha lämnat in en ansökan. 2018 var därmed också första året som föreningen kunde ta emot verksamhetsbidrag.

Vid kultur- och fritidsnämndens sammanträde i april 2018 delades 585 000 kronor ut i olika bidrag och stipendier. 5 000 gick då till Norrtäljebygdens biodlarförening.

- Vi är en icke vinstdrivande förening och alla pengar är ju mycket välkomna och behövs eftersom det kostar att ha verksamhet, säger föreningens ordförande Sigmund Keskitalo.

I år har de sökt lite extra pengar, för att kunna reparera en ångpanna som rostat sönder. Pannan används för att ånga bort vaxet och desinficera ramarna som används i bikupan.

Hur har de 5 000 kronorna från kommunen gjort nytta?

- Det är inget specifikt, pengarna går ju åt till verksamheten i stort. Men ett exempel är att man kan få ersättning för resa till olika typer av föreläsningar, som vi ofta åker på.

Den som är intresserad av biodling kan vara med på föreningens öppet hus, som arrangeras i Långgarn varje onsdagskväll från och med slutet av april. Läs mer på föreningens hemsida .

Sista ansökningsdag 1 april
Under hela 2018 delade kultur- och fritidsnämnden ut sammanlagt över 17 miljoner kronor i olika typer av bidrag.

Fram till och med den 1 april finns möjlighet att ansöka/nominera i följande kategorier:

> Verksamhetsbidrag förening (kulturföreningar, övriga ideella föreningar, barn- och ungdomsföreningar, handikappföreningar, pensionärsföreningar)
> Barn- och ungdomsstipendium
> Kulturstipendium
> Kulturpris
> Snabb peng
> Hyra av kommunala lokaler

Läs allt om varje kategori och ansök här. 

Läs också: Fick kommunens kulturstipendium: "Skönt att känna stödet"

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.