Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Storsatsning på NPF i vår

19 februari 2019

NPF-satsningen gynnar alla, menar programrektor Bo Pettersson.

I vår satsar Roden stort på att utveckla pedagogiken gentemot elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar - NPF. Avsikten är att lärare ska bli bättre på att möta elever med olika förutsättningar och speciella behov. 

- Det gynnar oss alla, i synnerhet när det kommer till undervisning då vi alla mer eller mindre behöver såväl förstå som förståelse, förklarar Bo Pettersson, programrektor.

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar blir vanligare i samhället och i skolan. Under våren får alla lärare utbildning så att man på ett lämpligt sätt kan bemöta elever med psykiatriska diagnoser som ADHD, ADD eller autism. Det kommer samtidigt att gynna andra elever i och med att undervisningen blir tydligare och mera lättillgänglig.

- Kommunens NPF-satsning uppskattar vi på Rodengymnasiet verkligen. Vi får fler verktyg i vår strävan att på riktigt förmedla vår grundläggande värdepelare – allas lika värde, avslutar Bo Pettersson.

Utbildningen genomförs som web-seminarier i samarbete med Specialpedagogiska skolmyndigheten.

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.