Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Norrtälje Kommuns trygghetschef får pris för  brottsförebyggande arbete

8 februari 2019

Norrtälje kommuns trygghetschef, Marita Bertilsson, får Trygghetsstiftelsens Brottsförebyggande pris 2019 för att under många år drivit frågor om ett strukturerat brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete.

Marita Bertilsson

Marita Bertilsson är avdelningschef för kommunens strategiska avdelning Trygg i Norrtälje kommun.  Tillsammans med sin personal har hon under flera år arbetat med frågor som rör brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i lokalsamhället. För den insatsen prisas hon nu med Trygghetsstiftelsens Brottsförebyggande pris 2019.

– Jag är enormt glad och stolt för det här priset, kanske främst för att jag och hela avdelningen fått möjligheten till ett nära samarbete och samverkan både inom hela den kommunala organisationen, och med andra aktörer som till exempel Polisen och näringslivet, säger Marita Bertilsson.

Priset delas ut till en person som har bidragit med nya idéer, lösningar och samverkansformer. Pristagaren ska även varit drivande i ett långsiktigt brottsförebyggande arbete, och arbeta med utvärdering och uppföljning.

– Marita Bertilsson har på ett ypperligt sätt förenat traditionell social prevention med fokus på relationsbyggande och situationell brottsprevention, med ett fokus på bland annat det fysiska rummets betydelse. Med mod, vilja och omtänksamhet om medarbetare och invånare har hennes chefskap drivit verksamheten mot de uppställda målen, säger Magnus Lindgren, Generalsekreterare Stiftelsen Tryggare Sverige.

Trygg i Norrtälje kommun är en avdelning på kommunstyrelsekontoret i Norrtälje kommun som samordnar, leder och utvecklar trygghetsarbetet mellan Norrtälje kommun, Kommunalförbundet sjukvård och omsorg i Norrtälje, Polisen, föreningar, företag, kyrkorna och andra myndigheter.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.