Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Luftvärnsmuseet öppnar för lovlediga

19 februari 2019

Passa på att gå på Luftvärnsmuseet under sportlovet. För första gången slår museet upp dörrarna i en lovsatsning som pågår nästan hela veckan.

Under sportlovet öppnar Luftvärnsmuseet uppe vid Campus Roslagen dörrarna för sportlovslediga barn, som har chansen att gå på visning eller bara upptäcka museets alla prylar på egen hand.

- Barnen behöver ha en vuxen med sig när de besöker museet. Det är alltid gratis entré för barn till och med 15 år, och under sportlovet kostar det 40 kronor i entré för vuxna besökare. Om du vill gå på gratis guidad visning kan du anmäla dig via Mitt Lov, men det går också att upptäcka museets samlingar utan guide, säger John Fürstenbach på museet.

På många andra museer kan besökarna betrakta de unika föremålen instängda i glasmontrar eller på annat sätt skilda från publiken.

Men inte på Luftvärnsmuseet. Här kan besökarna klämma och känna på sakerna.

Hur känns det att hålla i en modell av en handgranat, hur passar man i en officersmössa, hur känns det att sitta inne i en pansarvagn? Det kan du ta reda på vid ett besök på museet.

- Det är fritt fram att känna på sakerna, men det gäller att man lägger tillbaks sakerna på rätt plats, så alla besökare får uppleva utställningarna på rätt sätt, säger Fürstenbach.

Under sportlovet håller Luftvärnsmuseet öppet måndag-lördag 13.00-16.00 (på onsdagen öppnar de redan kl 12.00).

- Det är kul att visa en bit av Norrtäljes historia som för den lite yngre publiken har blivit Campus istället för LV3. Många barn och unga idag vet nog knappt om att det varit ett regemente i Norrtälje, säger Mikaela Martinsson, samordnare för Mitt Lov.

Läs mer om eventen under sportlovet här.

Läs mer om museets verksamhet på den egna hemsidan

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.