Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kvinnodagen firas med Kvinnovecka

28 februari 2019

Nästa vecka är det Internationella Kvinnodagen. Detta uppmärksammas hela veckan med en lång rad program - framförallt på biblioteken.

Internationella kvinnodagen äger rum den 8 mars och är sedan 1977 erkänd av FN som en officiell dag då ojämställdhet och kvinnors situation uppmärksammas internationellt.

Norrtälje kommun har under många år arrangerat program den 8 mars för att lyfta frågan, och så blir det även i år. Den här gången blir det dock lite mer påkostat, med program under hela veckan.

- Vi ville satsa extra mycket på internationella kvinnodagen eftersom ämnet feminism och jämställdhet känns extra aktuellt just nu. Frågorna diskuteras varje dag på våra skolor, på sociala medier och på våra arbetsplatser. Då ska det naturligtvis också synas här på biblioteken och i Norrtäljes övriga kulturutbud, säger Louise Gladnipa, enhetschef på Norrtälje stadsbibliotek.

Målet är att programmet ska nå dem som kanske inte tänkt så mycket på dessa frågor tidigare, och därigenom öppna möjligheten till nytänkande kring vad jämställdhet är.

Vilket event vill du slå ett extra slag för?
- Det känns roligt att vi har satsat på ett program riktat mot Rodengymnasiets elever, Linda Marie Nilsson kommer och berättar om sin bok Så lärde jag mig älska min kropp. Jag vill också gärna lyfta fram våra två lördagsprogram under veckan, Drakar och dragqueens som är en sagostund för barn redan nu på lördagen den 2 mars och Jessica Hallbäck, en jättespännande författare och konstnär som kommer hit lördagen 9 mars.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.