Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Kulturtipset: författarbesök och kvinnovecka

1 mars 2019

Norrtälje kommun har ett stort utbud av kulturaktiviteter, och här nedan hittar du några tips om vad som är på gång under de närmaste dagarna.

Denis Mugwege

Denis Mugwege tilldelades Nobels fredspris 2018 för sitt arbete mot sexuellt våld i krig och väpnade konflikter. Tisdagen den 5 mars visas filmen om honom.

Författarbesök: Gunilla Linn Persson

Måndag 4 mars kl 19.00, Norrtälje stadsbibliotek

Författaren Gunilla Linn Persson berättar om sitt författarskap, samt om sin senaste bok Jakten efter vind (2018) som är en fristående fortsättning på Hemåt över isen (2015). Linn Persson har ett långt författarskap bakom sig och var också medförfattare till tv-serien Skärgårdsdoktorn. Hon har tidigare bott i Norrtälje.

Norrtälje bibliotek

 

Internationella kvinnoveckan: Filmvisning Mukwege

Tisdag 5 mars kl 19.00, Norrtälje stadsbibliotek

Denis Mukwege tilldelades Nobels fredspris 2018 för sitt arbete mot sexuellt våld i krig och väpnade konflikter. Sexuella övergrepp används som en del av krigsföringen och Mukwege arbetar med att hjälpa dessa kvinnor och barn som faller offer för detta.  
 
Norrtälje bibliotek

 

Konstnärssamtal med Tamara de Laval

Onsdag 6 mars kl 19.00-20.00, Norrtälje konsthall

Välkommen till ett konstnärssamtal med konstnär Tamara de Laval. Under kvällen berättar hon bl a om sin konstnärliga process och sitt måleri samt presenterar olika sociala konstprojekt som hon arbetar med i Malmö. Frågor och diskussioner är välkommet!

Norrtälje konsthall

 

Gubbar på sockel

Torsdag 7 mars kl 12.00-13.00, Norrtälje konsthall

Följ med Norrtälje konsthalls pedagog Jimmy Gustafsson på en vandring bland Norrtäljes offentliga konst. Hur kommer det sig att män i det offentliga rummet ofta visas på en sockel? Vilka skulpturer finns i flera upplagor och varför? Hur kan den offentliga konsten användas för att skapa historia och identitet i en stad? Vi ses i entrén på Galles gränd 7.

Norrtälje konsthall

 

#vimåsteprata: Majgull Axelsson

Torsdag 7 mars 19.00, Norrtälje stadsbibliotek

Majgull Axelsson kommer till Norrtälje för att tala om nödvändigheten av att vara lite obehaglig. Att det är bättre att ta det korta obehaget i argumentationen för demokrati och människors lika värde även om det innebär dålig stämning. Att räta på ryggen innan andra krafter griper makten. Den 4 april fyller Lasse Berg på med vår natur i ett evolutions-biologiskt perspektiv och vad det kan ha med demokratin att göra. Välkomna.

 

Riksteaterföreningen i Roslagen

 

Internationella kvinnoveckan: Jessica Hallbäck

Lördag 9 mars kl 15.00, Norrtälje stadsbibliotek

Du har säkert sett hennes adbustkonst i tunnelbanan i Stockholm. Jessica Hallbäck är journalist och gatukonstnär som 2018 gav ut boken Girls just wanna have fun(damental human rights). Hallbäck vill nå en annan publik, än den som söker sig till konsthallar och museum. Hon vill sprida sitt feministiska budskap med humor med en allvarlig underton.  

Norrtälje bibliotek

 

Pågående utställningar på Norrtälje Konsthall 
Tamara de Laval – Demarkationslinjer

I Tamara de Lavals målningar återkommer ofta fragment av kartor, slingrande växter, skrivtecken och människor. Målningarna skildrar därför ett annat sätt att leva och verka i en annan tillvaro.

Mats Hjelm – The Other Shore

Mats Hjelms videoinstallationer är monumentala till sin storlek och tekniskt väl genomförda. Tillsammans med arkivmaterial och musiktema lyfts ljud och bild ur sina ursprungliga sammanhang och ställer frågor om historieskrivning och vad som är av relevans för vår egen tid. 

Stadsröra

Stadsröra är ett konstprojekt som tar plats i Norrtälje stads offentliga rum. Genom en serie konstaktioner undersöker projektet olika sätt att uppleva staden på, och kan yttra sig i allt från ett samtal eller en performativ händelse, till en interaktiv workshop eller en experimentell stadsvandring.

 Här hittar du fler tips på kulturevenemang

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.