Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hyllad konstnär pratar feminism på stadsbiblioteket

1 mars 2019

Feminism är inte så komplicerat. Det kommer konstnären och författaren Jessica Hallbäck att prata om när hon kommer till Norrtälje stadsbibliotek den 9 mars.

”Det vackraste som finns än människor som kan och vågar va sig själva”

”Tänk på avståndet mellan män och kvinnors lön”

”Att du känner dig kränkt behöver inte betyda att du har rätt”

 

Den som åkt tunnelbana i Stockholm har kanske sett konstnären Jessica Hallbäcks budskap på platser där vanligt säljbudskap annars basuneras ut. Budskapen kan även återupplevas genom hennes instagramkonto. I höstas kom hennes bok ”Girls just wanna have fun(damental human rights)”, som väckte stor uppmärksamhet och sålde slut på kort tid.

Nu kommer Jessica Hallbäck till Norrtälje stadsbibliotek för en föreläsning i samband med Internationella Kvinnodagen, som i Norrtälje kommun uppmärksammas hela veckan.

- Jag kommer att prata om att feminism inte är så komplicerat. Jag jobbar med att förenkla alla feministiska frågor och gör det lättare att förstå dem. Förhoppningsvis bidrar det till att fler människor blir medvetna, säger hon.

En anledning till att människor tycker feminism är komplicerat är att de inte är intresserade av, eller har tid och lust till att engagera sig i politik, tror hon. En annan anledning kan vara att de som pratar om feminism använder ett språk som skapar avstånd till människor, i stället för att öka förståelse för frågan.

- Livet är politik, för mig. Jag har alltid varit en ifrågasättande person och vill veta varför man ska följa en viss regel, i stället för att bara följa den blint.

Hon är väl bekant med Norrtälje kommun och har bott här under några år av barndomen. Delar av släkten har flyttat tillbaka efter några år på andra orter, men Jessica själv bor nu i Stockholm.

Lördag den 9 mars klockan 15.00 kan du lyssna på Jessica Hallbäck på Norrtälje stadsbibliotek. Du kan köpa hennes bok på plats. Välkommen!

Läs också: Kvinnodagen firas med Kvinnovecka

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.