Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Fyra gymnasieprogram HBTQ-certifieras

20 februari 2019

Samhällsprogrammet, fordonsprogrammet, estetiska programmet och ekonomiprogrammet kommer att Hbtq-certifieras under våren.

Roden vill arbeta systematiskt med likabehandling, bemötande och mänskliga rättigheter.

Fyra program på Rodengymnasiet kommer att HBTQ-certifieras under våren 2019. Det gäller samhällsprogrammet, fordonsprogrammet,  estetiska programmet och ekonomiprogrammet. Certifieringen leds av RFSL - riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter.

- Vi vill höja den generella medvetandenivån kring HBTQ-frågor hos oss alla. Våra elever vill det och vi behöver det, förklarar programrektor Annika Moe.

Hbtq-certifiering innebär att Roden kan arbeta mera systematiskt med likabehandling, bemötande och mänskliga rättigheter. Mönster behöver brytas och de omedvetna normerna ifrågasättas. Hbtq-frågor ingår i elevernas utbildning och diskuteras i lärarlagen, på mentorstid och i många kurser. I flera år har Roden haft elever som inte vill bli kategoriserade som man eller kvinna, som vill bli tilltalade med hen, eller som byter namn och könstillhörighet.

- De är nöjda med vårt och kompisars bemötande och ömsesidig respekt, men ibland har vi till exempel löjliga dataprogram eller system som inte är hbtq-certifierade, avslutar Annika Moe.

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.